/‘FILMSKA POČETNICA’ Besplatne filmske radionice za djecu u rujnu i listopadu

‘FILMSKA POČETNICA’ Besplatne filmske radionice za djecu u rujnu i listopadu

Uskoro započinje novi ciklus radionica pod nazivom Filmska početnica namijenjenih predškolskoj i osnovnoškolskoj dobi polaznika. Program provodi organizacija Restart, a sve radionice su besplatne.

Tijekom mjeseca rujna i listopada Filmska početnica svaku nedjelju od 17. 9. do 8. 10. donosi dvije radionice. Mala filmska početnica namijenjena je djeci od 5 do 7 godina, a Medijski laboratorij djeci od 10 do 12 godina. Iz Restarta pozivaju svu zainteresiranu djecu da se prijave.

Želite saznati kako se objekti u filmu sami kreću? Zanima li vas animirani film? Želite li staviti predmete pod mikroskop i vidjeti njihovu čudesnu i običnim okom nevidljivu stranu? Zanima li vas kako nastaje glazba u filmu i kako se glazbom stvara atmosfera u filmskim scenama? Želite li uz sve to slobodno postavljati i hrpu pitanja?

Onda dođite u POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade! Ovisno o  dobi polaznika, izabire se pohađanje određene programske skupine: radionica Mala filmska početnica namijenjena je djeci od 5 do 7 godina, a radionica Medijski laboratorij djeci od 10 do 12 godina. Sve radionice će se održati u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34, Zagreb.

Sve što je potrebno za pohađanje radionice jest prijaviti se što prije i rezervirati svoje mjesto. Za prijavu je potrebno preuzeti OBRAZAC  na službenim stranicama www.filmskapocetnica.restarted.hr te ga ispunjenog poslati na: filmskapocetnica@restarted.hr.

Po prijavi se dobiju sve dodatne informacije! Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

Radionica Medijski laboratorij

Namijenjena je djeci od 10 do 12 godina.

Datum i vrijeme održavanja:

17. 9. nedjelja (12:30-14:30) – zvuk, video
24. 9. nedjelja (12:30-14:30)– zvuk, video
1. 10. nedjelja (12:30-14:30)– zvuk, video
8. 10. nedjelja (12:30-14:30)– montaža

Voditelji: Tin Dožić, Vanja Babić, Vanda Kreutz.

Kombinirajući razne medije i tehnike (dijaprojektor, grafoskop, CRT televizori, walkman, kazete, mikrofon, kamera, mikseta, razne leće, filteri,light box…) stvorit ćemo medijski laboratorij u kojem će nastati materijali pomoću kojih ćemo saznati kako se objekti u filmu sami kreću, osvijestiti važnost i postojanje zvuka u filmu. Slušat ćemo zvukove koji nas okružuju, zabilježavati što čujemo, slušamo i proizvodimo. Proizvedene slike i zvukove ćemo spajati u vlastitu priču te je ispričati kroz film i umjetničku knjigu.

Radionica Mala filmska početnica

Namijenjena je djeci od 5 do 7 godina.

Datum i vrijeme održavanja:

17. 9. nedjelja (10:00-11:00) – fotografija

24. 9. nedjelja (10:00-11:00) – glazba u filmu

1. 10. nedjelja (10:00-11:00) – montaža

8. 10. nedjelja (10:00-11:00) – video

Voditelji: Vanda Kreutz, Vanja Babić, Ivana Đula i Luka Vrbanić.

Istraživat ćemo tehnike animiranog filma kao što je stop-motion kako bismo razumjeli iluziju kako se objekti u filmu sami kreću. Istraživati ćemo i proces stvaranja i oblikovanja glazbe za film. Prvo ćemo osvijestiti postojanje, a zatim i ulogu glazbe u filmu. Slušat ćemo zvukove koji su svuda oko nas, bilježiti ćemo što čujemo i slušamo. Razmišljati ćemo o ulozi zvuka u filmu koji pokreće razne emocije kod gledatelja filma: smiruje, plaši, usrećuje, potiče osjećaj mržnje ili simpatije. Na kraju ćemo stvoriti iluziju pokreta te malo po malo od jednog objekta učiniti drugi, mijenjat ćemo im razne položaje i oblike kako bismo dobili neku svoju priču, poručuju iz Restarta.

Za dodatne informacije i upite, slobodno pošaljite mail na: branka@restarted.hr.

Više informacija možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici i na Facebook stranici.

mšm

Foto: promo