/‘MALA GENIJALKA’ Ema (14) želi biti astrofizičarka: Pomozimo joj da ostvari svoje snove i osvoji prestižnu nagradu!

‘MALA GENIJALKA’ Ema (14) želi biti astrofizičarka: Pomozimo joj da ostvari svoje snove i osvoji prestižnu nagradu!

Genijalka iz Ivanić Grada, Ema Donev (14) bori se za nagradu vrijednu gotovo dva milijuna kuna. Jedina je iz Hrvatske koja se svojim videom o entropiji plasirala u polufinale prestižnog Breakthrough Junior Challengea.

Riječ je o natjecanju koje potiče kreativno razmišljanje o znanosti na kojemu se natječu srednjoškolci od 13 do 18 godina, a nagrada je stipendija vrijedna 250.000$ te 100.000$ za školu koju je pobjednik pohađao, kao i 50.000$ za učitelja mentora, piše 24 sata.

Da bi ušla u finale, treba joj najveći broj lajkova i svih ovih dana Ema je bila prva, ali od jučer je u napetoj borbi s Amerikancem Abelom, dječakom porijeklom iz Etiopije. On je dobio podršku američkih i etiopijskih medija i prestigao našu Emu, no razlika je u samo par tisuća lajkova. Zato, lajkajte Emin video, podijelite ga s prijateljima, da ova entuzijastična djevojčica ispuni svoje snove.

Rok je još samo do večeras kada se zatvara polufinalni krug.

Ema je oduševila svojim videom brojne Hrvate koji su ostavljali pozitivne komentare i poruke podrške.

“Neka Hrvatska ima što više tako divne djece poput Eme. Na ponos svojim roditeljima koji su je tako impresivno odgojili” i “Bravo, izvrstan engleski, izvrsna prezentacija. Samo tako nastavi”, samo su neki od komentara ispod videa koji trenutno ima 33.000 lajkova i 102.599 pregleda.

mšm/24sata

Foto: Screenshot/YouTube