/‘SKAC PALMA’ Kreće novi ciklus ignacijevskih duhovnih vježbi za studente i mlade

‘SKAC PALMA’ Kreće novi ciklus ignacijevskih duhovnih vježbi za studente i mlade

SKAC organizira novi ciklus kršćanske meditacije i ignacijevskih duhovnih vježbi u svakodnevici. Uvodni susret je 4.10., a završetak vježbi predviđen je oko Božića, izvijestila je voditeljica projekta iDOM, Marija Selak.

Dragi mladi od 18 do 35 godina Bog poziva da idemo zaJedno u dubinu! SKAC organizira novi ciklus kršćanske meditacije i ignacijevskih duhovnih vježbi u svakodnevici da čovjek samoga sebe pobijedi i svoj život uredi ne dajući se voditi ni od kakva nagnuća koje bi bilo neuredno, kako to sam sv. Ignacije piše.

Duhovne vježbe na poseban način omogućuju okruženje u kojem čovjek može steći početnu naviku da sve s Bogom čini, da zapravo traži i nalazi Boga u svemu. Utemeljene su na knjižici Duhovne vježbe sv. Ignacija. Neka klasična djela o duhovnosti napisana su da ih se čita kontemplativno. Duhovne vježbe se razlikuju od njih. Njihova je namjena da ih čovjek iskusi, a ne da ih čita. Na neki način Vježbe su kao ples. Ako želite naučiti plesati, ne možete jednostavno čitati knjigu o plesu; morate plesati! Ili, u najmanju ruku, imati nekoga tko će vam pomoći da plešete. Zato duhovne vježbe daje voditelj, a u samome procesu vas prati pratitelj (najčešće isusovac ili neki laik). 

Uvodni susret je 4.10., a završetak vježbi predviđen je oko Božića. Prvi nagovori su nedjeljom iza večernje mise u 20 sati u Palmotićevoj 31. Ciklus duhovnih vježbi vodi pater Tomislav Špiranec, kateheta Studentskog katoličkog centra Palma u suradnji s pratiteljima laicima. Ovaj ciklus organiziran je u obliku individualno davanih duhovnih vježbi. To znači da se nagovori patera odvijaju kroz listopad a nakon toga vam pratitelji daju upute do kraja ciklusa. Budući da se Bog svakoj duši obraća na jedinstven način, netko će možda vježbe završiti koji tjedan uoči Božića, a netko tek o Božiću. Prilagođavamo dakle program vama, tj. onome na što vas Bog osobno zove. Jedno vrijedi za sve: On sigurno zove, zove u dubinu odnosa s Njim. A po Njemu i sa svime stvorenim.

Sudionik je obavezan:

  • kroz listopad dolaziti na nagovore nedjeljom u 20 sati u Palmotićevu 31,
  • uz nagovore dolaziti na duhovne razgovore sa svojim pratiteljem,
  • obavljati razgovore jednom tjedno u Palmotićevoj u trajanju od 20 minuta,
  • svakodnevno odvajati sat vremena za molitvu,
  • svako večer raditi egzamen (ispit savjesti),
  • povremeno obavljati eksperimente (po uputi pratitelja).

Ukoliko ste pročitali obveze i smatrate se spremnima za ovaj program ispunite prijavnicu ovdje: PRIJAVNICA ZA ADVENTSKI CIKLUS.

Ukoliko imate pitanja pišite nam na: idom@skac.hr. Potvrdu i detaljne informacije ćete dobiti kroz 72 sata nakon što ispunite prijavnicu. Hrabro samo!

bl

Foto: SKAC Palma