/‘ŠKOLA POMAŽE ŠKOLI’ Zagrebački gimnazijalci pokrenuli humanitarnu akciju za pomoć srednjoškolcima u Petrinji

‘ŠKOLA POMAŽE ŠKOLI’ Zagrebački gimnazijalci pokrenuli humanitarnu akciju za pomoć srednjoškolcima u Petrinji

Učenici sedme zagrebačke gimnazije u suradnji sa svojim profesorima i ravnateljicom odlučili su pomoći svojim kolegama u srednjoj školi u Petrinji. U humanitarnoj akciji “Škola pomaže školi” sami su dizajnirali i osmislili majice i vrećice koje su prodavali u školi. Osim novčanih priloga svaki učenik uputio je i svoju poruku podrške učenicima srednje škole u Petrinji.

Uvijek je važno pomagati drugima. To najbolje znaju i učenici sedme zagrebačke gimnazije koji su u svojoj školi pokrenuli humanitarnu akciju kako bi porukama podrške i prikupljenim novčanim sredstvima od prodaje majica i vrećica koje su sami dizajnirali pomogli učenicima srednje škole u Petrinji, izvještava HRT.

“Prodajemo majice koje su dizajnirali naši učenici, imamo i platnene vrećice s jednim simboličnim natpisom kojim naša škola pomaže Petrinji”, rekao je Luka Kampić, učenik VII. Gimnazije Zagreb.

“Ja sam izradila vizual za ovu humanitarnu akciju, nisam imala neku konkretnu ideju, nego su ovdje Petrinja i Zagreb simbolički povezani”, objasnila je učenica Ana Merle.

Učenici kažu kako su i sami osjetili posljedice prošlogodišnjeg zagrebačkog potresa pa su došli na ideju da trebaju pomoći učenicima u Petrinji.

“Svakako je bitno da mladi sudjeluju u akcijama pomoći drugima i da se već od malih nogu uče međuljudskoj solidarnosti kako bi u budućnosti bili ponovno spremni pomoći drugima, kaže Mijo Radić“, učenik VII. Gimnazije Zagreb.

“Vlastitim iskustvom iz potresa u Zagrebu u ožujku znamo kako im je, pa im želimo pomoći”, rekao je Noa Ćuić, učenik.

Ravnateljica sedme zagrebačke gimnazije ističe kako je iznimno ponosna na akciju svojih učenika. Akciji su podržali i mnogobrojni profesori.

bl

Foto: Screenshot HRT