/Veliki uspjeh liječnika u KB Dubrava: Prohodao je nepokretni dječak koji ima rijetku bolest

Veliki uspjeh liječnika u KB Dubrava: Prohodao je nepokretni dječak koji ima rijetku bolest

Neurokirurški tim u Kliničkoj bolnici Dubrava ostvario je novi uspjeh. Desetogodišnjem dječaku iz Dalmacije, koji je zbog rijetke bolesti postao nepokretan, ugrađen je duboki stimulator mozga. Samo tri mjeseca nakon operacije dječak je na nogama, a cijelu priču objavio je u svom Dnevniku HRT.

Nakon pet godina traganja roditelji desetogodišnjeg dječaka napokon su doznali dijagnozu. Rijetka bolest, distonija, stanje je u kojem mozak nema kontrolu nad mišićnim aktivnostima i uzrok je svih problema njihova sina. Spas su potražili kod profesora Chudyja u KB-u u Dubravi. Tako je njihov sin operiran prije tri mjeseca, a rezultati su, kako kažu, nevjerojatni. Dječak sve razgovjetnije govori. Samostalno sjedi, kontrolira pokrete i hoda.

“Osjećam se super. Meni je to ka’ novi rođendan. Ne znam kako bi to opisao k’o roditelj. Velika je stvar imati dijete, problem s djetetom, pa nakon toga da  sve ide na bolje. To je savršeno”, rekao je dječakov roditelj za HRT.

Prof. dr. sc. Darko Chudy, pročelnik Zavoda za neurokirurgiju KB Dubrava, kazao je kako očekuje da se dječak osamostali te da ima životne šanse kao i svi drugi dječaci.

mšm/hrt

Foto: Screenshot/HRT