/‘GOVORI DOBRIM’ Riječki ugostitelji pokazali veliko srce: ‘Neka svaki gol, bod i pobjeda budu prilika da se unese radost u nečiju tugu’

‘GOVORI DOBRIM’ Riječki ugostitelji pokazali veliko srce: ‘Neka svaki gol, bod i pobjeda budu prilika da se unese radost u nečiju tugu’

Rijeka uvijek ima otvoreno srce za pomoć najpotrebitijima. Ugostitelji iz Rijeke za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva “govore dobrim“” “dok zajedno sa svojim gostima navijaju za naše Vatrene.

U ovu akciju uključilo se za sada 20-ak ugostiteljskih obrta s područja Riječke nadbiskupije, među kojima su i: Pommery, Kosi toranj, Mini caffe, Code bar, Pin 1, Latino bar, Kings caffe, Caffe Bar Mimoza, Caffe bar Eugenian itd. Caritasovi volonteri svjedoče kako je većina ugostitelja izrazila oduševljenje i ‘instant’ pristanak na sudjelovanje u ovoj akciji.

“Mislim da je taj spoj zabave i humanitarnog djelovanja jedna akcija koja je bitna i vrijedna pohvale jer je malo truda potrebno da bi se pomoglo, a plodovi su veliki”, nakon obilaska ugostiteljskih lokala rekla je Emma Pejić Tomić, volonterka Caritasa Riječke nadbiskupije.

Zahvaljujemo svim ugostiteljima koji su pokazali spremnost i otvoreno srce za promociju programa “Za 1000 radosti”– “Govori dobrim!” i na taj način pomogli našim sugrađanima koji se bore sa siromaštvom, bolešću i samoćom.

Nastolnici koji se nalaze na stolovima kafića podsjećaju nas da i mi možemo učiniti nešto dobro za naše bližnje. Neka svaki gol, bod i pobjeda budu prilika da se unese radost u nečiju tugu pozivom na broj 0609010 (6,25 kn; 0,83eura; PDV uključen u cijenu) ili uplatom na račun Hrvatskog Caritasa na www.caritas.hr.

mšm

Foto: Hrvatski Caritas