/‘MARIJINI OBROCI’ Svakodnevna hrana za djecu u najsiromašnijim dijelovima svijeta; otvorenje Info centara u Hrvatskoj

‘MARIJINI OBROCI’ Svakodnevna hrana za djecu u najsiromašnijim dijelovima svijeta; otvorenje Info centara u Hrvatskoj

Vizija organizacije Marijini obroci (Mary’s Meals) vrlo je jednostavna – da svako dijete prima dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja. Time se djeci u najsiromašnijim djelovima svijeta ne spašava samo život, već ih se potiče da uče te sebi i svojoj obitelji osiguraju bolji život. Prema svakom djetetu, svakoj donaciji i pruženoj pomoći u ovoj organizaciji odnose se s velikim poštovanjem i zahvalnošću pa tako od svake donirane kune barem 93 lipe dođe do krajnjeg cilja – djeteta.

Upravo je to jedan od razloga zašto već više od 10 godina Marijini obroci Hrvatska djeluju bez vlastitog prostora pritom uspješno podupirući preko 30 tisuća djece pripomažući tako svjetskom pokretu koji ukupno prehranjuje više od 1,6 djece u 19 zemalja. 

Prosječan trošak kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune. Osim zemalja u kojima se dijele obroci, čak je 16 zemalja u kojima se prikupljaju donacije. Unatoč različitim podrijetlima, rasama, religijama, jezicima i okolnostima, smatraju se jednom velikom obitelji koja radi za ostvarivanje zajedničkog cilja.

Udruga Marijini obroci Hrvatska djeluje od 2009., a volonteri Marijinih obroka u Slavonskom Brodu od 2016. godine. Od tada do danas u suradnji s dobročiniteljima i prijateljima Marijinih obroka organizirali su u Slavonskom Brodu i okolici niz uspješnih projekata, a nakon Slavonskog Broda, otvaranje Info centara bit će u Zagrebu i u Požegi.

U petak, 11. rujna je Dan otvorenih vrata Info centra u Zagrebu, u Ilici 29, od 11 do 17 sati gdje će biti prikazani nagrađivani dokumentarni filmovi inspirirani pričama o počecima organizacije ljudima koji su odrasli sretniji, obrazovaniji, i zdraviji zahvaljujući svakodnevnim obrocima u školi.

Detalje možete pogledati na njihovom Facebooku ili stranici Marijini obroci.

bl

Foto: Mary’s meals

https://www.facebook.com/MarijiniObroci/photos/a.168327319978036/2234530123357735/?type=3&theater