/‘POMAGANJE JE UVIJEK IN’ Hrvatski iseljenici iz svih dijelova svijeta šalju pomoć sisačkoj bolnici

‘POMAGANJE JE UVIJEK IN’ Hrvatski iseljenici iz svih dijelova svijeta šalju pomoć sisačkoj bolnici

Hrvatski iseljenici iz svih dijelova svijeta šalju pomoć Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku koja je u potresima teško stradala.

Udruga “Pomaganje je uvijek IN” potaknula je Hrvate u Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji da pomoć usmjere bolnici koja pruža medicinsku skrb za 170.000 stanovnika Sisačko-moslavačke županije. Neki prikupljaju novac, a neki će bolnici poslati medicinsku opremu.

“U Sisku velika oštećenja imaju zgrade internističke službe i zgrade u kojima su infektologija, pedijatrija, neurologija i dermatologija. U Petrinji su jako oštećeni odjeli pulmologije te palijativne skrbi i dugotrajnog liječenja. Uz zgrade su stradali inventar, oprema i zalihe lijekova. Trebat će nam mnogo sredstava i napora kako bi bolnica u potpunosti profunkcionirala”, kazao je mr. sc. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”.

Bolnica ima 1100 djelatnika i većina ih je pohrlila na posao nakon razornog potresa 29. prosinca 2020. godine unatoč činjenici da su nekima i vlastiti domovi oštećeni u potresu.

“Kako bi se život u Sisačko-moslavačkoj županiji čim prije normalizirao, nužno je ljudima omogućiti kvalitetnu medicinsku skrb. Zato smo na crowdfunding platformi Croinvest pokrenuli kampanju masovnog financiranja ‘Pomozimo sisačkoj bolnici’. Njome želimo prikupiti sredstva za hitnu pomoć bolnici. Na doniranje potičemo građane i tvrtke.

Jednu od najvećih donacija dala je Hrvatska udruga poslodavaca. Sretni smo što smo na pomaganje bolnici potaknuli i hrvatske iseljenike koji žive diljem svijeta – od Australije do Sjedinjenih Američkih Država. Posebno su se angažirali Cleveland Clinic i zajednica Hrvata u tom gradu”, rekao je Ognjen Bagatin, predsjednik udruge Pomaganje je uvijek IN.

Kampanjom “Pomozimo sisačkoj bolnici” namjerava se prikupiti 1.500.000 kuna, a do sada je prikupljeno nešto više od polovine ciljanog iznosa. Kampanja traje još jedanaest dana.

bkk

Foto: Pomaganje je uvijek IN