/Potresom stradalim područjima pomažu i organizacije i građani iz Srbije

Potresom stradalim područjima pomažu i organizacije i građani iz Srbije

Društvo za održivu budućnost-Koraci i Hrvatski građanski savez
prikupljaju pomoć potrebnu ljudima u Petrinji, Sisku i Glini nakon razornog potresa prošli utorak magnitude 6,2 po Richteru, priopćila je u ponedjeljak organizacija Koraci.

Pojasnilo su da su do sada osigurana sredstva za dezinfekciju i osobnu higijenu, pelene za odrasle, vreće za spavanje, deke i prva količina drvene građe za sanaciju objekata.

Iskusni volonteri će s ekipama na terenu od 6. do 10. siječnja raditi na poslovima sanacije i pomoći stanovništvu na područjima pogođenim potresom, a ostatak tima organizirat će sastanke i prikupljanje informacija kako bi po povratku u Srbiju bila usuglašena “kvalificirana odluka o nastavku kontinuirane pomoći koja će biti neophodna u narednom razdoblju”.

Društvo Koraci je, poslije prošlotjednog skupa podrške građanima Hrvatske ispred Veleposlanstva RH u Beogradu, pozvalo građane Srbije koji mogu i žele pomoći da osobne novčane donacije uplate na namjenski otvorene dinarske i devizne račune za donacije, uz naznaku “pomoć potresom razorenim mjestima na području Petrinje, Gline i Siska”.

Do sada su osigurana i dva kombija, vreće za spavanje i oprema za bebe, a upućen je i poziv volonterima i aktivistima za odlazak i boravak na potresom stradalim područjima gdje će distribuirati osiguranu pomoć.

bkk

Foto: Društvo za održivu budućnost – Koraci