/‘U ZAGRLJAJU SAMOĆE’ Zanima vas kako izgleda stvarni život s gluhosljepoćom? Ovaj film daje potpun uvid u svakodnevne izazove

‘U ZAGRLJAJU SAMOĆE’ Zanima vas kako izgleda stvarni život s gluhosljepoćom? Ovaj film daje potpun uvid u svakodnevne izazove

Projekcija dokumentarnog filma “U zagrljaju samoće” održat će se u utorak, 20. prosinca u Branimir CineStar Centru u Zagrebu, s početkom u 17.30 sati. Film prikazuje svakodnevne izazove gluhoslijepih osoba, a snimio ga je Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir.

Većina priča o osobama s invaliditetom motivirajuće su i ispričane u svrhu inspiracije drugih. One se uglavnom fokusiraju na postignuća, poput sporta ili umjetnosti, ali rijetko daju realan i potpun uvid u izazove s kojima se pojedinci svakodnevno suočavaju.

U sklopu projekta istoimene kampanje “Šalji dalje bez prestanka”, Savez Dodir snimio je dokumentarni film “U zagrljaju samoće”, s ciljem predstavljanja gluhoslijepe stvarnosti.

Kroz intervjue s osam članova Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba, željeli su ponuditi istinski prikaz nespektakularnih, ali posve zastrašujućih izazova svakodnevnog života gluhoslijepih osoba.

Film sadrži hrvatski titl i audio. Iako su neki dijelovi filma na hrvatskom znakovnom jeziku, ova verzija filma nije prevedena na HZJ.

Snimanje i promocija filma “U zagrljaju samoće” financirana je sredstvima Grada Zagreba. Sadržaj filma u isključivoj je odgovornosti Saveza Dodir i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

mšm

Foto: Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir