/‘UOČI BOŽIĆA’ Čak 220 paketića čekat će zagrebačke beskućnike ‘pod borom’ Žar ptice; podržimo ovu lijepu akciju!

‘UOČI BOŽIĆA’ Čak 220 paketića čekat će zagrebačke beskućnike ‘pod borom’ Žar ptice; podržimo ovu lijepu akciju!

Gradsko kazalište Žar ptica vas poziva da na predstavi Djevojčica sa šibicama 11. prosinca u 11 sati zajedno skupimo 220 paketića i za Božić ugrijemo srca 220 naših sugrađana koji žive na ulicama, a o kojima skrbi Hrvatska mreža za beskućnike.

Ovu božićnu akciju simbolično vežemo uz Andersenovu “djevojčicu”, koja dolazi iz nekog drugog vremena, ali je nažalost – svojom pričom o siromaštvu, zlostavljanju i napuštenosti od svih – jednako aktualna i danas. Sinonim je za sve one – na koje je društvo zaboravilo, koji nisu birali takav svoj život, nego su ga jednostavno primorani živjeti.

Želeći što više podsjetiti javnost na ovaj problem, a mlade, ponajviše, potaknuti na empatiju i brigu za bližnje – u foajeu će se prikazati film “Nedokumentirani” koji je napravio Centar za razvoj neprofitnih organizacija.

Paketiće u kojima je isključivo konzervirana hrana i higijenske potrepštine, možete donijeti i ostaviti pod bor u našem foajeu – u nedjelju na Djevojčici sa šibicama ili na bilo kojoj drugoj našoj predstavu do 23. prosinca. S nama će biti i volonteri Hrvatske mreže za beskućnike.

Hvala što ćete nam se pridružiti i pomoći uljepšati Božić onima kojima je pomoć najpotrebnija, poručili su iz Žar ptice.

mšm

Foto: Žar ptica