/ZA DJECU IZ DOMOVA – Prijateljice prikupljaju slatkiše, igračke i odjeću: Sva djeca zaslužuju poklone ispod bora!

ZA DJECU IZ DOMOVA – Prijateljice prikupljaju slatkiše, igračke i odjeću: Sva djeca zaslužuju poklone ispod bora!

“Djeca u domovima nemaju nikog na svijetu osim teta koje brinu o njima. Dok ne dobiju obitelj koja će im pružiti bolji život i sretne blagdane, mi im možemo barem malo uljepšati Božić”, poručuju Monika Jedvaj i Matea Šćuric, mlade Zagorke koje su na društvenim mrežama pokrenule akciju pod nazivom “Uljepšajmo Božić djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi”.

Ova djeca, kažu djevojke, zaslužuju pisati pisma Djedu Božićnjaku, zaslužuju da ne mogu zaspati od uzbuđenja na Badnjak i zaslužuju da ih na božićno jutro dočekaju pokloni ispod bora.

“Odlučile smo kupiti igračke, odjeću i slatkiše te ih odnijeti u neki dom, ali smo se sjetile kako bi zasigurno još puno ljudi voljelo sudjelovati u ovoj akciji te da bismo onda mogle razveseliti više djece u više domova. Stvar je veoma jednostavna, možete pokloniti igračke u dobrom stanju koje već imate, kupiti slatkiše ili što biste već željeli pokloniti i nazvati jednu od nas, a mi ćemo doći do vas i tako kroz mjesec dana prikupljati donacije. Nekoliko dana prije Božića odnijet ćemo donacije u domove za nezbrinutu djecu”, kažu djevojke.

“Otvorite svoja srca i prisjetite se kako ste se vi veselili Božiću kao djeca. I još nešto – donacije nisu samo novac!”, poručuju ove mlade humanitarke koje možete kontaktirati na brojeve 098/19 25 846 (Monika) i 099/ 886 71 21 (Mateja).

Sve detalje o inicijativi pronađite na Facebooku.

mšm

Foto: FB