/Gluhoslijepe osobe upozoravaju na diskriminaciju i traže samo jedno – jednake mogućnosti!

Gluhoslijepe osobe upozoravaju na diskriminaciju i traže samo jedno – jednake mogućnosti!

Savez Dodir je povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3. prosinca) objavio video koji progovara o gluhoslijepim osobama i diskriminaciji s kojom se susreću.

Video je snimljen u sklopu projekta “Budi ja i širi svijest”, financiranog sredstvima Grada Zagreba.

Cilj projekta je osvijestiti širu javnost o aktivnostima koje Savez provodi, odnosno gluhoslijepim osobama i izazovima s kojima se oni susreću.

Osnovno pravo

“3. prosinca obilježava se kao Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Vrlo kratko i jednostavno, sve što osobe s invaliditetom trebaju su – jednake mogućnosti! To je osnovno ljudsko pravo i društvo im je to dužno osigurati.

Pogledajte naš novi kratki video na temu diskriminacije gluhoslijepih osoba, nastao u sklopu projekta i kapanje “Budi ja i širi svijest!”. Video je snimljen u sklopu projekta “Budi ja i širi svijest”, financiranog sredstvima Grada Zagreba. Cilj projekta je osvijestiti širu javnost o aktivnostima koje Savez provodi, odnosno gluhoslijepim osobama i izazovima s kojima se oni susreću”, stoji na Facebook stranici Dodira.

“Kroz kratke videe također progovaramo o svakodnevnoj diskriminaciji s kojom se gluhe i gluhoslijepe osobe susreću, vrlo često čak i od strane članova vlastite obitelji, a onda i od šire okoline”, zaključuju iz Dodira.

mšm

Foto: Screenshot/YouTube