/Pružimo podršku gluhoslijepima: Park Zrinjevac pretvara se u senzornu Livadu cvijeća!

Pružimo podršku gluhoslijepima: Park Zrinjevac pretvara se u senzornu Livadu cvijeća!

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir i Mali dom, Centar za pružanje usluga u zajednici i ove se godine priključuju međunarodnom projektu Yarn Bombing i tim povodom dio parka Zrinjevac pretvaraju na jedan dan u prostor taktilnog istraživanja i komuniciranja dodirom. Pozivaju sve građane da im se danas u popodnevnim satima pridruže na događanju u zagrebačkom parku Zrinjevac.

Ususret Međunarodnom tjednu Helen Keller, koji se u posljednjem tjednu lipnja diljem svijeta obilježava različitim aktivnostima kojima se podiže svijest o gluhosljepoći, iz Dodira su najavili događanje “YARN BOMBING 2024 – TAKTILNI DOŽIVLJAJ”, koje će se održati ovu srijedu, 19. lipnja u parku Zrinjevac od 16 do 20 sati.

“Vunenim instalacijama, blagim za prirodu te dovoljno ugodnim i prepoznatljivim svačijem oku i dodiru, kratkoročno ćemo preurediti park u senzornu Livadu cvijeća a održat će se i nekoliko kreativnih radionica kako bi posjetitelji mogli sami izraditi svoj vuneni uradak”, poručuju organizatori.

Foto: Savez Dodir

Edukativne radionice

Naglasak je u osvještavanju različitih senzornih doživljaja te načina na koji mogu istraživati i učiti osobe s oštećenjem vida i sluha te višestrukim poteškoćama.

Dodir poziva na koncert za gluhoslijepe: ‘Fašnik, uz vesele maske i zabavu, može biti i puno više od toga’

Bit će provedene različite interaktivne, iskustvene i edukativno-informativne radionice kojima je cilj širiti znanje o gluhosljepoći, omogućiti gluhoslijepim osobama bolju podršku informirajući bliske osobe iz njihove okoline i susjedstva o izazovima života s dvostrukim senzornim oštećenjem.

Više o događaju pogledajte na Facebooku.

mšm

Foto: Savez Dodir