/Zagrebački učitelj i kantautor objavio novu pjesmu i spot posvećenu sv. Majci Terezi

Zagrebački učitelj i kantautor objavio novu pjesmu i spot posvećenu sv. Majci Terezi

Zagrebački učitelj razredne nastave i kantautor duhovne glazbe Josip Ćulumović objavio je novu duhovnu pjesmu posvećenu sv. Majci Terezi.

“Neizmjerna mi je čast i nezaslužena milost pripala sudjelovati u stvaranju ove divne pjesme posvećene sv. Majci Terezi. Naslov pjesme je ‘Majci Terezi’ za koju je tekst napisala draga mi prijateljica Ivana Petković iz Subotice”, rekao nam je Ćulumović koji potpisuje glazbu.

Za aranžman i produkciju je zaslužan mladi talentirani glazbenik Marko Javorski. Prateće vokale pjevali su Ivona Bunčić i Marko Javorski

“Zanimljiv je nastanak ove divne pjesme. Jednog dana krajem travnja ove godine dobio sam poruku prijateljice Ivane iz Subotice kako bi htjela pokloniti pjesmu koju je posvetila sv. Majci Terezi sestrama Misionarkama Ljubavi koje je utemeljila svetica. Budući da surađujem sa sestrama Majke Tereze obećao sam joj da ću im proslijediti Ivaninu pjesmu”, istaknuo je Ćulumović i dodao kako je Ivana razmišljala kako bi bilo lijepo da se pjesma uglazbi.

Na dan rođenja svetice

Potom je nastavio: “Baš toga dana započinjala je devetnica sv. Josipu Radniku i zajednički smo ju molili s nakanom da dobijemo neku lijepu melodiju za pjesmu u zajedništvu preko molitvene zajednice ‘Nebesko Kraljevstvo’ koju je pokrenuo vlč. Kristijan Perović preko Facebooka. Posljednjeg dana devetnice sv. Josipu došla mi je u nadahnuću melodija za pjesmu. Zamolio sam dragu prijateljicu Nadu Oršolić Tunić da nam osmisli neki lijepi popratni video i pred vama je uradak koji smo osmislili zajedničkim snagama. Želja nam je bila da pjesma iziđe na sam dan rođenja Majke Tereze za Nebo 5. rujna ove godine, a započeli smo snimanje u studiju te montiranje videa oko 1. rujna.

‘VIDEO’ Zagrebački učitelj i kantautor objavio novu pjesmu i spot posvećenu sv. Josipu, zaštitniku Hrvatske

Za kraj je napomenuo: “Budući da je bilo upitno hoćemo li sve stići do spomendana svetice, molili smo Njenu devetnicu i zagovor ako je to volja Božja da uspijemo realizirati. Usprkos mnogim preprekama i kušnjama s velikom radošću i zahvalnošću Trojedinom Bogu poklanjamo vam ovaj naš uradak uz molitvu zagovora sv. Majci Terezi za sve koji će gledati ovaj predivan video. Iskrena zahvala svim mojim dragim suradnicima koji su sudjelovali u stvaranju ovog djela”, poručio je Josip Ćulumović.

mšm

Foto: Screenshot