/Ansambl LADO pripremio bogat program 16. i 17. rujna u Zagrebu; otvorene i prijave na besplatne radionice

Ansambl LADO pripremio bogat program 16. i 17. rujna u Zagrebu; otvorene i prijave na besplatne radionice

Prvi festivalski projekt Ansambla LADO koji će se održati 16.  i 17. rujna ove godine, u svojoj ponudi, uz brojne koncerte koji će se održavati na otvorenoj pozornici u parku Mažurancu, sadrži i brojne radionice, stručna vodstva, projekcije dokumentarnog filma “70”.

U dva dana festivala, Ladovi će umjetnici kroz nastupe, radionice i prezentacije upoznati posjetitelje s dugim i plodonosnim djelovanjem ove jedinstvene kulturne ustanove. Ulaz će na sva događanja biti slobodan uz poštovanje epidemioloških mjera prema uputama nadležnih institucija.

Ansambl LADO pripremio je plesne radionice, prezentacije tradicijskih glazbala i radionica rukotvorina, a posjetitelji će moći posjetiti i fundus i radionicu narodnih nošnji uz stručno vodstvo voditeljice Jasne Dročić. Na radionice i posjet fundusu potrebno se prijaviti putem e-maila administrator@lado.hr ili na broj telefona 01/4828472, a polaznici će trebati predočiti važeću EU digitalnu Covid potvrdu.

Na e-mail administrator@lado.hr ili na broj telefona 01/4828472 potrebno se prijaviti i za projekcije dokumentarnog filma “70“ koje će se odvijati u dvorani Akademije dramske umjetnosti. Projekcije su na rasporedu u četvrtak i petak u 17.20 i 18.30.

Na dane festivala Etnografski muzej Zagreb otvara vrata svim posjetiteljima koji će moći besplatno pogledati aktualne izložbe, a organizira i besplatna vodstva koja će se održati u četvrtak u 17 sati kroz izložbu Kapa dolje, a u petak u isto vrijeme kroz izložbu Igračke – djetinjstvo zauvijek. Također, oba dana u 14 sati organizira i radionice za školarce iz susjedstva. Radionice i vodstva će se održavati sukladno epidemiološkim mjerama koje se odnose na muzeje, a potrebno se prijaviti na edukacija@emz.hr.

Raspored radionica, vodstva i projekcija u četvrtak i petak:

  • 10:00 – Ansambl LADO – Radionica rukotvorina
  • 11:30 – Ansambl LADO – Plesna radionica
  • 11:30 – Ansambl LADO – Posjet fundusu narodnih nošnji
  • 12:30 – Ansambl LADO – Posjet fundusu narodnih nošnji
  • 13:00 – Ansambl LADO – Prezentacija tradicijskih glazbala
  • 14:00 – Etnografski muzej Zagreb – Radionica za školarce iz susjedstva
  • 17:00 – Etnografski muzej Zagreb – Stručno vodstvo kroz izložbu
  • 17:20 – Akademija dramske umjetnosti – Projekcija dokumentarnog filma „70“
  • 18:30 – Akademija dramske umjetnosti – Projekcija dokumentarnog filma „70“

Premijera programa ‘LADO Hop to the Top’

Valja spomenuti i kako će na festivalu svoju premijeru imati program “LADO Hop to the Top”. Radi se o pomno osmišljenim vježbama inspiriranih tradicijskim plesovima i pokretima namijenjenima rekreativcima koji žele ostati u kondiciji. Program su osmislile Ladova plesna voditeljica Vlatka Hlišć i kondicijska trenerica Tamara Despot, a glazbu koja će se koristiti u ovom načinu vježbanja potpisuju autori projekta “LADO Electro” Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman.

Ansambl LADO će za posjetitelje festivala osigurati 100 sjedećih mjesta u ograđenom dijelu koji će biti smješten ispred pozornice sukladno važećim protuepidemijskim mjerama. Na ulazu u ograđeni dio posjetitelji će trebati predočiti važeću EU digitalnu Covid potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti Covid-19.

Djeca mlađa od dvanaest godina koja će festivalska događanja u ograđenom dijelu parka Mažuranca i prostorijama Ansambla LADO posjetiti u pratnji roditelja/skrbnika koji posjeduju EU digitalne Covid potvrde izuzeta su od obveze posjedovanja EU digitalne Covid potvrde.

Festival “LADO na Mažurancu” podržala je i Turistička zajednica grada Zagreba, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Svi detalji o događanjima festivala objavljeni na službenoj web stranici Festivala.

Valja spomenuti kako se u slučaju lošeg vremena koncerti čije je održavanje predviđeno u parku Mažurancu ne odgađaju već se sele u dvoranu Ansambla LADO.

bkk

Foto: Ansambl Lado