/FOTO: Gibonni priredio pravi spektakl u prepunoj Areni Zagreb i uz raspjevanu publiku proslavio 35 godina karijere!

FOTO: Gibonni priredio pravi spektakl u prepunoj Areni Zagreb i uz raspjevanu publiku proslavio 35 godina karijere!

Gibonni je jučer pripremio pravi koncertni spektakl, i to pred prepunom Arenom Zagreb. Uz najveće hitove i raspjevanu publiku (njih čak 18.000) proslavio je 35 godina bogate karijere, a uz njega je svirao vrhunski bend te su nastupili i poznati prijatelji iznenađenja. 

Koncert je otvorio pjesmom “Sreća”, a obratio se i ženama kojima je čestitao Dan žena rekavši “kako je njemu svaki dan Dan žena”.

Arenom su zatim više od dva sata odzvanjali bezvremenski hitovi koje je Gibonni stvorio od 80-ih godina do danas. Mogli su se tako čuti “Tempera”, “Činim pravu stvar”, “Mirakul”, “Libar”, “Oprosti”, “Posoljeni zrak i razlivena tinta”, “Judi, zviri i beštimje”, Udica” i brojni drugi hitovi.

Na pozornici su mu se pridružili Matija Dedić kojeg je nazvao svojim bratom te Maya Azucena. Matija je oduševio virtuoznom svirkom, posebice na pjesmi “Nisi više moja bol”, a Maya moćnim vokalom.

Pred kraj koncerta Gibonniju se pridružio i Urban te s njime otpjevao njihov poznati duet “Posoljeni zrak i razlivena tinta”. Na kraju se Gibonni uz dvije pjesme Parnog valjka prisjetio preminulog Akija Rahimovskog, ali i drugih dragih kolega iz svijeta glazbe s kojima je rado surađivao, a danas nisu više s nama: Olivera Dragojevića, Massima, Dine Dvornika i Arsena Dedića.

Vjerna publika cijelu je večer pjevala u sav glas sve pjesme te je spektakl prošao u veseloj i rasplesanoj atmosferi. Posebno emotivan Gibonni još je jednom pokazao da je vrsni pjevač, izvođač, kompozitor i interpretator.

Kroz cijelu večer na duhovit način komunicirao je s publikom, predstavljao svoj bend i brojne suradnike, a najveći pljesak dobio je Nikša Bratoš na gitari. Gibonni se publici zahvalio što ga više od 30 godina vjerno prati i sluša. Zahvalio se svima iz Zagreba i šire, te ostaloj publici koja je došla iz drugih krajeva Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja kako bi prisustvovala koncertu.

Na samom kraju Gibonni je otpjevao i legendarnu pjesmu “Zlatne godine” koja mu je obilježila karijeru i zasigurno je jedan od njegovih najvećih hitova.

Podsjetimo, jedna od najvećih dvorana u Hrvatskoj bila je rasprodana u rekordnom roku za čak dva datuma. Drugi koncert je u petak, 10. ožujka u Areni Zagreb. Deseci nagrada publike i struke potvrđuju uspješnost Gibonnijeve karijere, ali, kako i sam voli reći, pjesma publike na svim koncertima koje održava uvijek je najbolja potvrda da je dobro ono što radi. 

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Generacija.hr