/Glumac Luke Perry iznenada preminuo u 53. godini života

Glumac Luke Perry iznenada preminuo u 53. godini života

Vijest da je preminuo poznati američki glumac Luke Perry rastužila je njegove brojne obožavatelje. Slavu je stekao glumeći Dylana McKaya u kultnoj TV seriji “Beverly Hills 90210”. Upravo je ta uloga obilježila cijelu njegovu karijeru i po njoj ćemo ga najviše pamtiti.

Glumac je prošloga tjedna doživio težak moždani udar, nakon čega je hospitaliziran. Liječnici su se nadali da će se oporaviti, no udar je bio prejak. Njegov agent Arnold Robinson rekao je da je Perry umro okružen obitelji u bolnici u Los Angelesu, piše Mirror.

Uz njega su bila njegova djeca Jack i Sophie, zaručnica Wendy Madison Bauer, bivša žena, majka, očuh, brat i sestra te ostala bliska obitelj i prijatelji.

Luke Perry (52) je u Los Angelesu snimao seriju “Riverdale” baziranu na stripu u kojoj od 2016. glumi Freda Andrewsa, oca Archiea Andrewsa.

Hospitaliziran je na dan kada je Fox objavio da će snimati šest novih epizoda “Beverly Hillsa, 90210”. Ime Lukea Perryja nije na popisu glumaca. 

U novim epizodama glumit će veći dio postave iz originalne serije: Jason Priestley (glumi Brandona Walsha), Jennie Garth (Kelly Taylor), Ian Ziering (Steve Sanders), Gabrielle Carteris (Andrea Zuckerman), Brian Austin Green (David Silver) i Tori Spelling (Donna Martin).

Podsjetimo, Perry je za ulogu Dylana McKaya doslovce živio od 1990. do 1995. godine, a iako je u trenutku najveće slave odlučio otići iz serije, vratio se ponovno 1998. i ostao do kraja. Upravo je zbog te uloge postao tinejdžerski idol za kojim su uzdisale djevojke diljem svijeta.

“S Dylanovim likom povezivat će me skroz do smrti, no to je doista u redu. Stvorio sam Dylana McKayja. On je ja”, izjavio je svojedobno Luke Perry.

mšm/mirror

Foto: FB