/‘FOTO’ Gospel sastav The Messengers velikim koncertom za pamćenje u Komediji proslavio 20 godina postojanja!

‘FOTO’ Gospel sastav The Messengers velikim koncertom za pamćenje u Komediji proslavio 20 godina postojanja!

The Messengersi obilježili su 20 godina postojanja velikim koncertom u prepunom Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija u petak, 11. studenog. Odličnim nastupom ovaj je gopel sastav potvrdio kako su dobra vijest i atmosfera koju prenose nešto što ih doista prati kroz sve ove godine. Publiku je oduševila i Renata Sabljak, gošća na koncertu koja se posebno istaknula svojom vokalnom izvedbom. 

Gosti na koncertu još su bili Đani StipaničevAdalbert Turner Juci, Matija Antolić te band kazališta Komedija – Alan DovićBerislav ArlaviMartin PetračićBerislav Antica Ivan Lukšić.

Koncert “Bringing you the good news” započeo je s pjesmama “Go Tell It”, “Jesus is with Me” i “Deep River”. Mogle su se zatim čuti i druge poznate pjesme poput “Joshua Fit the Battle of Jericho”, “My Lord/Good news”, “Praise You” i “Gospel Train”.

Renata Sabljak oduševila je publiku izvedbom pjesama “Stand up” iz filma “Harriet” i “Gods love Nubia” iz mjuzikla “Aida”. Na pjesmi “Gopel Train” gostovao je glazbenik Matija Antolić koji je Messengerse pratio na usnoj harmonici.

Odlični Đani Stipanićev otpjevao je s Messengersima “I Got Life” iz mjuzikla “Hair” i tako dodatno zagrijao atmosferu. Bile su tu i pjesme “Marry Did You Know” i “I Love The Lord”, a od hrvatskih pjesama moglo se čuti “Svjetiljka” i “Čuje se s neba”.

Messengersi su za kraj sačuvali svjetski poznate klasike “Hosanna” i “Happy day” te tako u odličnoj i veseloj atmosferi završili svoj slavljenički koncert. Zanimljivo je kako su se kroz koncert mogle čuti i razne dogodovštine tijekom 20 godina postojanja ovog vokalnog sastava. Primjerice, od osnovne postave čak dvoje članova i danas aktivno pjeva i nastupa.

Na dan slavljeničkog koncerta prije točno 20 godina održana je prva proba, stoga je upravo taj dan odabran za ovaj veliki koncert.

Nositelji radosne vijesti

Podsjetimo, vokalni sastav The Messengers osnovan je 11. studenog 2002. godine u Zagrebu i od tada djeluje pod umjetničkim vodstvom Matije Škvorca.

Sastav, već 20 godina okuplja zaljubljenike u duhovnu glazbu i a capella pjevanje, a uz gospel i negro spiritual glazbu, u posljednje vrijeme repertoaru dodaje i neke jazz i pop standarde, izvodeći ih i dalje na svoj specifičan i prepoznatljiv način.

Messengersi, u prijevodu Glasnici, nositelji su radosne vijesti. Sastav bilježi brojne nastupe u hrvatskoj metropoli, ali i diljem Hrvatske te u inozemstvu. Među zapaženije nastupe Messengersa svakako spada nastup na Uskrs festu 2008., u suradnji s grupom Laudantes iz Šibenika, kada osvajaju nagradu publike. Treba spomenuti i nastup na Tonka festu 2009., kada osvajaju drugu nagradu žirija, a tu je i nastup na hodočašću u talijanskoj Macerati, kada su The Messengers gospelom oduševili čak 55.000 okupljenih.

Messengersi su do sada objavili tri nosača zvuka u nakladi Laudata. Prvi nosač zvuka s tradicionalnim gospel i negro spiritual pjesmama, pod nazivom “Good News”, objavili su 2011., 2014. album “Total Praise” te 2018. live album po nazivom “SwINGIN’ with The Messengers”.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Generacija.hr