/‘KADA OTAC ZAVOLI’ Zaprešić Boysi u novom singlu ogolili dušu: ‘Znamo kakav je osjećaj ostati bez oca!’

‘KADA OTAC ZAVOLI’ Zaprešić Boysi u novom singlu ogolili dušu: ‘Znamo kakav je osjećaj ostati bez oca!’

Na spomen benda Zaprešić Boys prvo, a možda i jedino, što vam pada na pamet su navijačke ili domoljubne pjesme. Nakon hit singla „Jutrom kad se budim“ koji je poslužio kao savršena kulisa za brončani uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na prošlogodišnjem SP u Katru dečki su ovoga puta definitivno iznenadili publiku izuzetno emotivnom pjesmom „Kada otac zavoli“.

„Kada otac zavoli“ nema nikakvu poveznicu s prepoznatljivom tematikom koju inače vežemo za ovu grupu, no novim singlom ponovno dominira snažna emocija, i to ona najčišća, između roditelja i djeteta. Ideja da se malo maknu i odahnu od navijačkih i domoljubnih pjesama „gori“ već dugo u njima te je tekstopisac Zaprešić Boysa Marko Novosel odlučio da vjernoj publici predstave pjesmu koju je posvetio svom preminulom ocu.

„Došavši na ideju za pjesmu posvećenu ocu odmah sam zaključio da niti jedan od pet članova benda nažalost nema živog muškog roditelja. Ista priča veže se i uz autora glazbe, Natka Smoljana, koji je također vrlo rano ostao bez oca. Tako je cijela priča oko tematike pjesme dobila smisao na nivou cijeloga benda i iznijeli smo je, za nas, vrlo emotivno.“

Time su dečki pokazali da njihovi, na prvu, prepoznatljivi grubi navijački vokali mogu i te kako zvučati nježno i osjećajno, s puno sjete i uspomena. Bend napominje da takve tematike s ocem, kao središnjom roditeljskom figurom, nedostaje na hrvatskoj glazbenoj sceni te im je cilj prikazati sebe u nježnijem izdanju.

„Pjesma je na neki način oda ocu koju donosi njegovo dijete pri čemu ga prilikom očevih posljednjih trenutaka hvata sjeta i žalost što više nema vremena reći mu stvari koje za života nije stigao. Također se kroz tekst provlači metafora o prolaznosti života naših najmilijih kao i nas samih.“

Ono na što se posebno pazilo je da se kroz emociju djeteta i oca mogu identificirati kćeri i sinovi koji su ostali bez roditelja. Zaprešić Boysi su svjesni da svatko ima svoju posebnu životnu priču vezanu uz roditelje i poručuju kako su roditelji oni koji su podarili život svakome od nas i da im na tome trebamo biti beskrajno zahvalni.

Uz Natka Smoljana kao autora glazbe i Marka Novosela kao autora dirljivog teksta pjesmu u izdanju Rubikon Sound Factoryja producirao je i aranžirao Bojan Šalamon Shalla.

U spotu snimanom na više lokacija u Zaprešiću sudjelovali su Saša Pleše iz Zaprešić Boysa sa sinom Marinom i sin tekstopisca Marka Novosela, Ivan Novosel, čime je sami spot pod režiserskom palicom Nevija Smajića i Marija Borščaka dobio dodatnu emotivnu notu za Zaprešić Boyse.

mšm

Foto: promo