/Marija Husar Rimac otkrila što je veže uz Olivera i koja dva trenutka će posebno pamtiti

Marija Husar Rimac otkrila što je veže uz Olivera i koja dva trenutka će posebno pamtiti

Prošla je godina dana od kada nas je napustio Oliver Dragojević, jedan od najvećih hrvatskih glazbenika svih vremena, no sjećanje na njega nimalo ne blijedi. U njegovu se čast 29. srpnja u Veloj Luci održao veličanstven koncert “Trag u beskraju”, a neizbrisiv trag Oliver je ostavio u srcima publike, ali i poznatih pjevača s kojima je surađivao. Upitali smo Mariju Husar Rimac da se prisjeti svog dragog kolege i prijatelja.

Oliver je s grupom Divas snimio pjesmu “To nismo mi”, no Marija ističe kako je uz Olivera veže mnogo više od ove jedne službene suradnje.

“Uz Olivera nas veže puno uspomena i zajedničkih koncerata. Dogodilo nam se prekrasno prijateljstvo i neke trenutke s njime ću pamtiti cijeli život. Ono što nas je najviše povezivalo jest ljubav prema glazbi. Onda još kada u toj ljubavi prema glazbi nađeš srodne duše, prijatelje i kolege koji te razumiju, koji su tu da se s tobom nasmiju, a kada ti je teško da te podrže – to je neprocjenjivo. A to je definitivno bio Oliver”, rekla nam je Marija Husar Rimac.

Dodala je kako je Oliver uvijek pratio nju i sestru Ivanu, podržavao ih i bio prisutan u njihovim životima.

“Imao je mudro oko koje je sve vidjelo – čitava naša srca, naše čežnje, naše želje. Ostavio je neopisiv trag u našim životima. Njegov posljednji ispraćaj bio je toliko veličanstven i meni osobno znakovit. Kao da je Oliver u tim zadnjim trenucima, u njegovom ispraćaju rekao: “Tu sam i vi ste tu uz mene i to je najbitnije.”

Ivani i njoj, dodala je, još je jedan trenutak u životu bio vrlo znakovit. Bilo je to kada je Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila u prigodi Dana državnosti brojna odlikovanja među kojima je bilo i ono za Olivera Dragojevića. Orden Reda Ante Starčevića preuzela je njegova udovica Vesna Dragojević, a sestre Husar istog su dana odlikovane Redom hrvatskog pletera.

“Kada smo prije nešto više od mjesec dana primile odlikovanje od Predsjednice taj smo isti dan srele Oliverovu suprugu Vesnu koja je došla primiti Oliverovo odlikovanje, njegovu najveću nagradu za životno djelo. To nam je bilo znakovito. Kada smo ga ispraćale bile smo tu iza njega i kada je Vesna primila odlikovanje mi smo stajale iza nje i bile prisutne u tom trenutku kada se na simboličan način obilježio njegov neizbrisiv trag koji je ostavio na hrvatsku glazbu”, prisjetila se Marija.

Na naš upit je li bila na jučerašnjem koncertu “Trag u beskraju” koji se održao u Vela Luci, Marija je odgovorila:

“Nažalost, s obzirom na obitelj i poslovne obveze, nisam mogla biti tamo. No želja mi je da odem u Vela luku sama. Bila sam nedavno tamo, no nažalost nisam imala prilike otići na njegov grob. No nadam se da će se ovo ljeto to ostvariti, ali ja bih voljela tamo otići u tišini i samoći.”

Kako se nagađa da bi koncert “Trag u beskraju” mogao postati tradicija koja se održava svake godine, upitali smo ju što misli o toj ideji.

“Mislim da je to super ideja. Nina, Ivana, ja, Gibonni, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Oliver, Matija Dedić i Ante Gelo – to je bila naša ekipa. To je jedan naš mali krug ljudi i nadam se da će biti još tih koncerata i da ću ja nazočiti jednome od njih. To je najmanje što možemo napraviti da sjećanje na njega bude što prisutnije, to jest, da on bude što prisutniji u našim životima i kroz te koncerte, ali i kroz druge načine na koje ćemo ga se prisjećati”, poručila je Marija Husar Rimac za kraj.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: privatna arhiva (Marija Husar Rimac)