/Studentice performansom ‘Tijelo migranata’ pozivaju na javno glasovanje

Studentice performansom ‘Tijelo migranata’ pozivaju na javno glasovanje

Studentice Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u sklopu kolegija Metode i prakse umjetničkog istraživanja pripremaju performans pod nazivom ‘Tijelo migranata’ koji će biti  izveden u ponedjeljak, 18. ožujka, na osječkom Trgu slobode, s početkom u 15 sati. 

Potaknute već nekoliko godina aktualnom migrantskom krizom, studentice su odlučile u okviru kolegija na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku pripremiti performans u kojemu će prolaznici moći izravno sudjelovati.

Naime, riječ je javnom glasovanju, u kojemu će svatko moći osobno odlučiti želi li pustiti migrante u Europu ili želi da se oni vrate odakle su došli. Valja istaknuti kako nije slučajno za lokaciju performansa odabran Trg slobode.

U performans će biti uključena i skulptura „Šetača“, odnosno Augusta Cesarca, hrvatskoga književnika koji je također bio migrant tijekom svojega života.

Performans su pripremile Dora Kujek, Lorna Kalazić, Tončica Knez, Rahela Šajinović, Josipa Miković i Ema Lutring pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Lea Rafolta.

mšm

Foto: Pixabay