/‘NESTALI’ Počelo snimanje druge sezone popularne hrvatske serije o Domovinskom ratu

‘NESTALI’ Počelo snimanje druge sezone popularne hrvatske serije o Domovinskom ratu

Produkcijska kuća Clinica studio u ponedjeljak je za potrebe Hrvatske radiotelevizije (HRT) na lokaciji sela Jokići počela snimanje druge sezone ratne dramske serije “Nestali” u trajanju od četiri epizode. Radnja druge sezone zbiva se 1995. godine, u vrijeme održavanja vojno redarstvene akcije Oluja, točnije priča se nastavlja ondje gdje je stala u prvoj sezoni – jutro, 4. kolovoza 1995. godine.

Šestorica junaka kreću prema oslobođenom teritoriju Hrvatske kako bi se susreli s vojnicima Hrvatske vojske koji sudjeluju u akciji Oluja. Na tom putu upadaju u razne situacije koje će njihov put ka slobodi pretvoriti u borbu za vlastiti život u utrci s vremenom. I dalje su u fokusu likovi Prke, Sikire, Nervoze, Gradskog, Delona i Pape, koje glume Goran NavojecBojan Navojec, Filip KrižanMarko CindrićAlan Katić i Vedran Živolić, a njima se na kraju prve sezone pridružila i Snježana koju igra Sandra Lončarić, izvještava HRT.

Uz navedene glavne glumce u drugoj sezoni gledat ćemo Enesa Vejzovića, Mladena ČuturuNikšu ButijeraTarika Filipovića, Milivoja BeaderaRoka SikavicuIgora KovačaKseniju PajićAnju MatkovićMariju ŠkaričićAlena Liverića, Slavena Knezovića, Filipa RadošaElvisa BošnjakaMiju JurišićaStipu Radoša i mnoge druge.

Redatelj serije je Kristijan Milić, scenarist Joško Lokas, koscenarist Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Mirko Pivčević.

“Danas nam je drugi dan snimanja i vrijeme se pokvarilo u odnosu na jučer. Imamo veliki set, oko 80 ljudi, a tu je i šest glavnih glumaca. Što se tiče radnje, nastavljamo gdje smo stali u prvoj sezoni, sve epizode obuhvatit će radnju jednog dana i jedne noći s 4. na 5. kolovoza 1995. godine”, rekao je Joško Lokas.

Dodaje i kako će serija kroz nove četiri epizode donijeti i retrospektivu glavnih likova koja će obuhvatiti periode njihovih civilnih života i sudjelovanja u prvim vojnim akacijama.

“Očekuje nas dosta napetosti i akcije, likovi su naime u utrci s vremenom”, rekao je Lokas.

Redatelj druge ekipe na snimanju je Goran Rukavina, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Vedrana Rapić, slikarice maske Ana Bulajić Črček i Snježana Gorup, montažer Veljko Segarić, a producenti su Joško Lokas, Domagoj Jović i Vedran Kasap. Urednica za HRT je Zinka Kiseljak.

Snimanje će se odvijati na području Starigrada Paklenice, Rovanjske, Selina, Obrovca i kanjona Zrmanje. Planirani završetak snimanja je početkom lipnja 2021. godine, a serija će na male ekrane doći u jesenskoj shemi. Prva sezona “Nestalih” iznimno je dobro prihvaćena i od publike i od kritike, osvojila je Zlatni studio za najbolju tv seriju, a glumac Goran Navojec za ulogu vojnika Prke dobio je Večernjakovu ružu.

bl/bkk

Foto: HRT