/17. PMI Forum uskoro u Zagrebu: Oblikovanje budućnosti uz projektni menadžment glavna tema

17. PMI Forum uskoro u Zagrebu: Oblikovanje budućnosti uz projektni menadžment glavna tema

Oblikovanje budućnosti uz projektni menadžment glavna je tema sedamnaestog PMI Foruma koji će se održati u utorak, 7. studenoga 2023. godine, s početkom u 8.30 sati, u dvorani Aula Magna, na adresi Vukasovićeva 1 u Zagrebu, u organizaciji PMI Udruge za upravljanje projektima Hrvatska.

Na predavanju o snazi projektne ekonomije vrijedne uvide o globalnom pomaku prema projektiranju i razvoju metoda rada u različitim sektorima i regijama podijelit će predsjednica Upravnog odbora globalnog PMI-a Jennifer Tharp (SAD), s ciljem osnaživanja menadžera na spremnost za promjenjivo poslovno okruženje.

Na raznim panelima o vještinama i perspektivama projekata i budućim zahtjevima te kako će oni utjecati jedni na druge govorit će i Aco Momčilović, predsjednik Global AI Ethics Institutea, Damir Medved, direktor EDIH Adrije, Marcus Glowasz, Data Coach i Transformation Strategist, Mario Protulipac, viši savjetnik za upravljanje projektima i strateško planiranje u WYG savjetovanju, Iva Gredelj, voditeljica ureda Uprave u Spanu, a moderator panela o izazovima o stvaranju održive budućnosti bit će Petar Štefanić, dugogodišnji novinar, danas komunikacijski savjetnik.

Nove tehnologije

„Znanje i sposobnost uspješnog upravljanja projektima su, potvrđeno, ključne kompetencije u organizacijama koje se žele brzo prilagođavati i ostvarivati kontinuirano visoke rezultate. Nove tehnologije, poput umjetne inteligencije, daju nam potrebne podatke i oslobađaju vrijeme za kvalitetnije odluke, stoga PMI uvodi dodatne treninge i edukacije kao što je Generative IA Overview for project managers“, uoči Foruma poručila je predsjednica udruge PMI Hrvatska Sanja Georgina Stropnik, istaknuvši nezaobilaznu komponentu održivosti u promjenama i utjecaju na okolinu, društvo i upravljanje, koji na voditelje projekata stavlja nove dodatne odgovornosti te traži dodatna znanja, vještine i kompetencije.

Dan prije i poslije Foruma, 6. i 8. studenoga, održavat će se i praktične radionice. Tatjana Kotarski održat će radionicu na temu uvođenja promjena u organizacije, Petar Štefanić podijelit će svoje stručne savjete i iskustvo u sklopu radionice “Javni nastup i nastup u medijima”, Marina Dražić održat će radionicu “Inovacijski projekti: od dizajna inovativnih rješenja do projektne provedbe”, a Aco Momčilović i Andrijana Mušura Gabor govorit će o efikasnoj komunikaciji, davanju feedbacka te kako otključati potencijal znanosti o ponašanju u organizacijskom kontekstu.

Cijeli program pronađite na poveznici.

O PMI

PMI,  Project Management Institute, neprofitna globalna organizacija projektnih managera, osnovana 1969., s više od 2.9 milijuna članova, donosi standardne u upravljanju projektima, metodologije i smjernice, koje redovno objavljuje u  Project Management Body of Knowledge (PMBOK). Također certificira stručnjake u project managementu, u svim oblicima – od tradicionalnih “waterfall”, do sve češćih “agilnih” metoda.

Certifikati PMI pouzdan su znak poslodavcima u svijetu, kao i u Hrvatskoj, o kvaliteti znanja i iskustva stručnjaka koji ih nosi. PMI Hrvatska, udruga projektnih managera je članica PMI i djeluje kao podružnica PMI u Republici Hrvatskoj s više od 400 članova koji vode projekte, kako u hrvatskim tako i stranim tvrtkama, te promovira ovu profesiju i povezuje domaće stručnjake u projektnom managementu.

mšm

Foto: promo

TAGS: