/‘DOBRA VIJEST’ Još jedan grad uvodi besplatan vrtić za svu djecu i to od rujna

‘DOBRA VIJEST’ Još jedan grad uvodi besplatan vrtić za svu djecu i to od rujna

Od rujna ove godine za svu djecu iz Ploča bit će osiguran besplatan vrtić, najavljuje to gradonačelnik Mišo Krstičević. Smatra to standardom na koji bi svako dijete u suvremenom društvu trebalo imati pravo, a uvjeren je da će ovo dovesti do promjene stava roditelja koji svoju djecu dosad nisu slali u vrtić.

U posljednjih šest godina u Pločama je izgrađen jedan i adaptirana su dva vrtićka objekta, a to je posljedično dovelo i do porasta broja korisnika.

Dok brojni gradovi vode muke s premalo mjesta u vrtićima, nekoliko je onih u Hrvatskoj koji osiguravaju besplatno mjesto za svako dijete. Krugu tih gradova priključuje se od rujna i Grad Ploče. Kako je za Dalmacijanews.hr rekao gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, ideja ja da svako dijete pohađa vrtić.

“To nije pitanje samo čuvanja djece, već standard predškolskog odgoja i obrazovanja na koje svako dijete u suvremenom društvu ima pravo. Ne želim da mladi roditelji u našem gradu više s tim razbijaju glavu”, rekao je Krstičević za Dalmacijanews.hr.

Navodi da, kada su krenuli, u vrtiće je bilo upisano 230 djece, a danas ih je 309 te je siguran da će dio roditelja koji dosad nisu slali djecu u vrtić promijeniti svoju odluku. U posljednjih šest godina, prenosi Dalmacijanews.hr, Ploče su izgradile jedan i adaptirale dva vrtićka objekta, čime je osigurano 70 novih mjesta i zbog čega već treću godinu nema neupisane djece. Uskoro kreću i radovi na novim projektima. Iz Grada poručuju kako ne žele čekati odluku Vlade.

mšm/dalmacijanews.hr

Foto: Pixabay, ilustracija