/Dodjela nagrada najboljim polaznicima EDIT CodeSchool, u finalni dio natjecanja ušlo više od 100 učenika i učenica

Dodjela nagrada najboljim polaznicima EDIT CodeSchool, u finalni dio natjecanja ušlo više od 100 učenika i učenica

Završnicu četvrte generacije i dodjela nagrada najboljim polaznicima “EDIT CodeSchool” održat će se 3. svibnja 2021. godine u 9.30 sati u Splitu, u prostorijama PICS-a, Predinkubacijskog IT centra Splitsko-dalmatinske županije na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), Ul. Ruđera Boškovića 32, poštujući sve epidemiološke mjere i preporuke.

Nagrade najboljima dodijelit će Blaženko Boban, splitsko-dalmatinski župan.

EDIT CodeSchool ove godine završila je četvrta generacija učenika osnovnih i srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije. 

Sa završnim radovima na temu Digitalizacija, u finalni dio natjecanja ušlo je preko 100 učenica i učenika zajedno sa svojim mentorima, a na završnoj svečanosti, kao i do sada, najbolji od njih bit će predstavljeni te će im biti uručene zaslužene prigodne nagrade.

Za naglasiti je da EDIT CodeSchool prati svjetske trendove pa tako polaznici osnovnog tečaja Razvoj inteligentnih web aplikacija – RIWA, uče osnove razvoja umjetne inteligencije i računalnog vida. Učenici su izradili inteligentne web aplikacije s temom iz područja koje ih zanima, a koje su u stanju putem kamere s mobilnog uređaja, laptopa ili računala prepoznati predmete iz stvarnog svijeta.

Do sada je kroz EDIT CodeSchool, besplatnu školu primijenjenog programiranja, prošlo više od 2.000 polaznika osnovnih i srednjih škola diljem Splitsko-dalmatinske županije koji su uz moto “Znanje dostupno svima”, pohađali različite tečajeve primijenjenog programiranja:

  • Osnovni tečaj razvoja inteligentnih web aplikacija (RIWA) uz usvajanje osnova HTML-a, CSS-a i Javascript-a  u osnovnim školama (7. i 8. razredi),
  • Osnovni i srednji tečaj HTML-a, CSS-a, Javascript-a i razvoja mrežnih stranica u srednjim školama,
  • Napredni JavaScript tečaj za programiranje web aplikacija koristeći Bootstrap, ReactJS, Node JS i baze podataka, za više razrede srednjih škola.

EDIT – Edukacijski IT centar, kao dio projekta ICT županija, organiziran je s ciljem promoviranja, pokretanja i unaprjeđenja IT sektora na području Splitsko-dalmatinske županije. EDIT CodeSchool školu programiranja tijekom ove školske godine 2020./21. pohađalo je 400 učenika 11 osnovnih i 15 srednjih škola iz devet gradova i općina s područja SDŽ. Osnovama programiranja učilo ih je 35 certificiranih EDIT profesora, odnosno nastavnika koji su prethodno prošli tromjesečnu edukaciju. 

bl

Foto: Press