/‘JAKNA ZA DRUGOGA’ Gimnazijalci organiziraju lijepu akciju: Zbog njih će potrebiti imati topliju zimu!

‘JAKNA ZA DRUGOGA’ Gimnazijalci organiziraju lijepu akciju: Zbog njih će potrebiti imati topliju zimu!

Prva gimnazija u Varaždinu i ove godine organizira humanitarnu akciju “Jakna za drugoga”, koja za cilj ima omogućiti potrebitima adekvatnu zimsku odjeću. Akcija je pokrenuta na inicijativu knjižničarke Jasminke Horvatić Bedenik, a svi se mogu priključiti. Zimska priča koja je započeta 2017. nastavlja se i ove godine.

“Za sve naše sugrađane kojima je potrebna pomoć ponovno smo pokrenuli humanitarnu akciju “Jakna za drugoga”, a na inicijativu naše knjižničarke, Jasminke Horvatić Bedenik. Pozivamo sve dobre ljude da se uključe i pomognu!”, napisali su iz Prve gimnazije Varaždin na Facebooku.

Mnogi nemaju toplu zimsku odjeću, što je upravo bio povod Prve gimnazije u Varaždinu da u siječnju 2017. godine pokrene ovu humanitarnu akciju. Ona se provodi zajedno s učenicima i djelatnicima Osnovne škole Trnovec pod motom: “Ako imate jaknu viška, ostavite! Ako nemate, slobodno uzmite!”.

Akcija se provodi i ove godine, od 18. siječnja do 10. veljače, ispred Prve gimnazije u Varaždinu.

“Molimo sve one koji imaju tople, čiste zimske jakne ili kapute da od srijede, 18. 1. do petka, 10. 2. ostave na vješalici ispred Prve gimnazije Varaždin. Možete džepove popuniti kapama, rukavicama, šalovima. Oni kojima je potrebno, mogu slobodno uzeti i ugrijati se. Hvala što ćete sudjelovati!”, poručili su organizatori.

mšm

Foto: Facebook/Prva gimnazija Varaždin