/Mladi dvometraš izborio Svjetsko rukometno prvenstvo

Mladi dvometraš izborio Svjetsko rukometno prvenstvo

Hrvatska rukometna reprezentacija nastupa na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019., a u Njemačkoj će na velikim natjecanjima u nacionalnom dresu debitirati i 25-godišnji Jakov Vranković. Ovaj je mladi rukometaš prije nekoliko godina proglašen Misterom turizma, a ima i diplomu stručnog prvostupnika za trenera kondicijske pripreme sportaša.

Ovaj desni vanjski izborio se za mjesto među Kaubojima pored Luke Šebetića i Ivan Sršena, koje je izbornik Lino Červar ipak otpisao za ovu akciju i tražit će šansu iza prvog desnog vanjskog Luke Stepančića. Bit će to njegov prvi nastup za velikom natjecanju, baš kao i ostalim novim imenima na Červarovu popisu, poput desnog krila Ivana Vide te lijevog krila Davida Mandića, piše gol.dnevnik.hr.

Za reprezentaciju je Vranković debitirao 2017. godine u prijateljskim utakmicama, a cijelu je prošlu godinu nastupao i u kvalifikacijama za Svjetsko i Europsko prvenstvo, kao i na Mediteranskim igrama.

Igra za mađarski klub Tatabánya, u koji je stigao iz bukureštanskog Dinama. Prije toga igrao je i za francuski Dijon te katarski Al Rayyan..

Za njega se veže jedna zanimljivost. Prije nekoliko godina proglašen je Misterom turizma, a ima i diplomu stručnog prvostupnika za trenera kondicijske pripreme sportaša Kineziološkog fakulteta u Splitu.

mšm/gol.hr

Foto: FB Jakov Vranković