/Kućni ljubimci na tajnom zadatku – donosimo je li ovaj film dobio zeleno svjetlo stručnjaka

Kućni ljubimci na tajnom zadatku – donosimo je li ovaj film dobio zeleno svjetlo stručnjaka

U filmu “Kućni ljubimci na tajnom zadatku” životinje se moraju sukobiti sa zlim robotima i njihovim kreatorom koji želi uništiti ljude i životinje. Film je pun akcije, napada na životinje, uništavanja i razaranja. Iako se čini da neke od njih i smrtno stradaju, na kraju se pokaže da tome nije tako.

Sve životinje imaju neke svoje osobnosti i karakteristike koje podsjećaju na one ljudske – opsjednutost kupnjom, želja za što ljepšim tijelom, opsjednutost kozmetičkim tretmanima, vrckasti, hrabri, strašljivi i sl. Kroz film nauče prihvaćati jedni druge i svoje različitosti te koliko je važno prijateljstvo i vjera u sebe.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, namijenjen za djecu od šeste godine, ali mogao bi biti zabavan i roditeljima.

Nasilje se provodi između robota, ljudi i životinjama. Roboti su programirani od strane svog tvorca da ubiju životinje. Zastrašujući prizori za djecu mogle bi biti scene kada su životinje zarobljene
na pokretnoj traci koja vodi do talionice metala. Zastrašujući prizori: Mogle bi biti scene kada su životinje zarobljene na pokretnoj traci koja vodi do talionice metala.

Ponekad se koriste se ponižavajuće riječi tipa “glupan”, “čudak”, “ološ” i sl. Nema prizora niti dijaloga seksualne prirode.Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Dinamični tempo i brži razvoj radnje kod mlađe djece mogli bi onemogućiti praćenje radnje i izazvati gubitak pažnje.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove uz medijsku potporu portala Generacija.hr.

bkk/Iva Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatska