/Mlada svjetska glazbena zvijezda otkrila tajnu uspjeha: ‘Ove kvalitete imam jer mi je mama Hrvatica’

Mlada svjetska glazbena zvijezda otkrila tajnu uspjeha: ‘Ove kvalitete imam jer mi je mama Hrvatica’

Lordein hit singl “Royals” nedavno je postao 14 puta platinasti, prodan u više od 14 milijuna primjeraka u SAD-u, da bi postao pjesma s najvišim certifikatom vodećeg ženskog izvođača u povijesti Udruženja diskografske industrije Amerike (RIAA).

Međutim, na vrhu joj se upravo pridružila pjesma “All I Want For Christmas Is You” nakon što je singl Mariah Carey ove godine pokupio dvije platinaste naklade, čime je ukupna naklada pjesme u SAD-u dosegla preko 14 milijuna primjeraka. Certifikacija RIAA u SAD-u na temelju broja albuma i singlova prodanih putem maloprodaje i drugih pomoćnih tržišta.

Rođena kao Ella Maria Lani Yelich-O’Connor na Novom Zelandu, Lorde tvrdi da je hrvatsko podrijetlo s majčine strane te ima i hrvatsko i novozelandsko državljanstvo.

Lorde, koja je sama napisala tekst, snimila je “Royals” 2012. prije nego što je objavljena 2013. Singl ima rekord za najduži boravak na prvom mjestu Billboardove ljestvice alternativnih pjesama od strane žene, nadmašivši “You Oughta Know” Alanis Morissette. (1995), koji je pet tjedana bio na prvom mjestu.

Dva rasprodana koncerta u Hrvatskoj

Prošle je godine održala dva rasprodana koncerta u Šibeniku, što je bio prvi put da je nastupila u zemlji odakle su korijeni njezine majke.Na jednom od svojih koncerata odala je počast svojoj majci Sonji i svojim hrvatskim korijenima.

“Ovdje su moji roditelji, mama i tata. Moja mama je Hrvatica u našoj obitelji”, rekla je Lorde okupljenima koji su potom počeli skandirati ime njezine mame. “Moja mama je zapravo razlog zašto sjedim ovdje ispred vas upravo sada. Ona je razlog zašto sam uzela knjigu u ruke umjesto da se bavim sportom, ona je razlog zašto želim gledati umjetnost kad sam pod stresom, a ne TV emisiju”, započela je emotivno pjevačica.

Foto: Instagram/Lorde

Mama je razlog…

“Ona je razlog zašto želim satima šetati uz zalazak sunca, ona je razlog zašto sam strastven, ponekad i previše strastven. Ali stvarno mislim da je to što je ona Hrvatica razlog zbog kojeg imam kvalitete koje me čine onim što jesam, čine me osobom koja večeras sjedi ovdje ispred vas. Tvoja strast, kreativnost, gracioznost, to su kvalitete koje sam naslijedila od vas, Hrvatska”, rekla je.

Američka pjevačica hrvatskih korijena snimila treći spot u Hrvatskoj

Lorde je višestruka dobitnica Grammyja i jedna od najmlađih izvođačica na vrhu međunarodnih ljestvica. Magazin Time proglasio ju je jednom od najutjecajnijih tinejdžerica na svijetu, bila je na Forbesovoj listi 30 najutjecajnijih mlađih od 30 godina, na naslovnici Rolling Stonea, a s Nirvanom je nastupila na ceremoniji Rock and Roll Hall of Fame u 2014. godini.

mšm

Foto: Instagram/Lorde