/Norijada u ovom hrvatskom gradu traje čak tri dana, birat će se i najbolji maturantski kostim

Norijada u ovom hrvatskom gradu traje čak tri dana, birat će se i najbolji maturantski kostim

Red suza, red smijeha, plesa i pjesme pa opet suze – tako otprilike svake godine i u svim gradovima izgleda norijada, dan u kojemu se maturanti opraštaju od škole. Već se da predvidjeti kako će tako biti i ove godine, no u Varaždinu će se ta oproštajka ‘razvući’ kroz čak tri dana.

Varaždinski maturanti svoju će norijadu, poznatiju pod nazivom ‘Maturantika’ obilježavati čak tri dana, a detalje programa tamošnja je policijska uprava već objavila. Sve kreće u ponedjeljak, 20. svibnja. Maturanti se okupljaju u 12.30 sati u Parku mladih, odakle kreće mimohod koji završava na Franjevačkom trgu. Na balkonu palače Varaždinske županije nalazit će se žiri koji odabire najljepši maturantski kostim, piše Srednja.hr.

Oko 14 sati maturanti bi se trebali vratiti u Park mladih, gdje će biti proglašenje najboljeg kostima i uručenje nagrade. Ovogodišnja je nagrada je izlet u adrenalinski park Accredo Zasadbreg. Do 18 sati maturante će u Parku zabavljati DJ David Mašić.

Utorak, 21. svibnja bit će sportski dan, a tema je ‘Spotom protiv ovisnosti’. Na istom mjestu kao i u ponedjeljak, u Parku mladih, maturanti će uz stručno vodstvo fitness trenera vježbati na spravama. Najupornije i najizdržljivije također očekuje nagrada.

Već tradicionalno, slično kao i u nekolicini hrvatskih gradova, posljednjeg se dana ‘Maturantike, 22. svibnja u srijedu, pleše quadrilla. Taj dvorski ples maturanti će otplesati točno u podne na Trgu kralja Tomislava ili Kapucinskom trgu. Fešta se nastavlja u Parku mladih uz glazbeni program poviše spomenutog DJ-a.

mšm/srednja.hr

Foto: službena stranica Grada/varaždin.hr