/ŠTO KAŽU MATURANTI? Istraživanje pokazalo što misle o održavanju mature, ali i o online nastavi

ŠTO KAŽU MATURANTI? Istraživanje pokazalo što misle o održavanju mature, ali i o online nastavi

Portal srednja.hr proveo je anketno istraživanje kako bi ispitali stavove maturanata o održavanju državne mature 2020. godine. Anketa je provedena na gotovo 5000 maturanata.

Podaci pokazuju što maturanti misle o održavanju državne mature ove godine te o nekim posebnim scenarijima vezanih uz maturu, a koje smo mogli u posljednje vrijeme čuti u javnom prostoru.

Većina ispitanika, njih čak 78,5 posto smatra kako se ispiti iz mature ne bi trebali održati u lipnju, dok njih 21,5 posto smatra da bi se matura tada trebala održati.

Više od pola ispitanika, njih 52,4 posto smatra kako bi se matura trebala ukinuti, dok nešto malo manje, njih 47,6 posto smatra kako se matura ne bi trebala ukinuti.

Najčešća ocjena koju su maturanti dali online nastavi je dobar (3) i to njih 38,2 posto, zatim dovoljan (2) njih 32,2 posto, s nedovoljnim (1) je online nastavu ocijenilo 14,7 posto ispitanika, vrlo dobru ocjenu (4) je dalo 12,2 posto ispitanika, a odličnu (5) ocjenu je dalo najmanje ispitanika, njih 2,8 posto.

mšm/srednja.hr

Foto: Pixabay, ilustracija