/Talentirani Martin iz ‘The Voice Hrvatska’ postao zvijezda preko noći: ‘Pjevam otkako sam prohodao’

Talentirani Martin iz ‘The Voice Hrvatska’ postao zvijezda preko noći: ‘Pjevam otkako sam prohodao’

Martin Kosovec, 18-godišnji je kandidat showa “The Voice Hrvatska”, plasirao se u polufinale. Sve je oduševio izvedbom pjesme “Tvoja zemlja”. Našao se na prvom mjestu u trendingu na YouTubeu čime je jasno kako je opčinio hrvatsku javnost. Sljedeću subotu nastupa u polufinalu showa.

Snimka Martinovog nastupa trenutačno je apsolutni broj jedan u trendingu na YouTubeu, u 24 sata pregledana je 235 tisuća puta i zaradila više od tisuću oduševljenih komentara. Maturant Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perišina u Velikoj Gorici pjeva otkako je otvorio oči, piše Gloria.

“Kao bebu sam Martina uspavljivao čitanjem slikovnica i pjevanjem, to mu je bilo najdraže”, kaže Mladen Kosovec, član orkestra Folklornog ansambla Lado u kojem svira harmoniku i klarinet, te tradicionalne puhačke instrumente. Prije nastupa u showu “The Voice Hrvatska” Martin Kosovec se okušao u “Zvjezdicama” i “Supertalentu”.

Započeo kod Dine, preuzela ga Vanna

Svoj put u četvrtoj sezoni HRT-ove uspješnice započeo je u timu Dine Jelusića, a nakon duela u svoj ga je tim preuzela Vanna.

“Prvo smo otišli u Domino, gdje je bilo previše ljudi, pa smo se preselili u Hard Place gdje smo pjevali i plesali do tri ujutro. Na kraju sam otišao na doček u Veliku Goricu gdje me čekalo moje društvo, te sam prespavao kod prijatelja u studiju”, rekao je Martin na upit kako je proslavio prolazak u polufinale.

Otkrio je kako najviše sluša Stonese, Azru, Smak, EKV, Šarlu akrobata, Deep Purple, Led Zeppelin i The Beatles.

“Pjevam otkako sam prohodao, a meni je glazba način izražavanja emocija i raspoloženja. Nemam formalno glazbeno obrazovanje, ali sam uzimao privatne satove kod profesora Bojana Pogrmilovića“, rekao je Martin.

Rekao je kako bi volio upisati novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti.

mšm

Foto: Instagram/Martin Kosovec