/Učiteljica djevojčice stradale u potresu: ‘Bila je dobri duh razreda. Srce mi puca…’

Učiteljica djevojčice stradale u potresu: ‘Bila je dobri duh razreda. Srce mi puca…’

Petnaestogodišnja djevojčica koja je teško ozlijeđena u potresu koji je u nedjelju pogodio Zagreba umrla je od posljedica zadobivenih ozljeda, objavili su u ponedjeljak iz Klinike za dječje bolesti. Zagreb se od nje oprostio paljenjem svijeća.

Zagrebačka osnovna škola Otok u kojoj je 15-godišnjakinja stradala u potresu pohađala prvi razred, na društvenim mrežama je izrazila sućut obitelji te se oprostila od djevojčice, a njezina razredna učiteljica rekla  je  za Novu TV da je bila preminula bila vedri duh razreda.

“Djeca su je spominjala stalno nakon što je otišla. Baš je bila vedri duh razreda. Jako sposobna i vižljasta. Srce mi puca”, kazala  je Adela Grško Miletić i nastavila:

“Kada je trebalo ići po kredu ili u neki drugi razred po nešto, nju sam slala. Kada smo vježbali plesnu koreografiju za nastup, ona je imala još koju ideju. Kada se netko svađao, ona je okretala na zezanje. Posebna, posebna… ne znam što bih rekla…”, ispričala je učiteljica Grško Miletić.

Zagrepčani su se jučer u 20 sati ujedinili kako bi odali počast djevojčici koja je tragično preminula od ozljeda dobivenih u snažnom potresu koji je u nedjelju pogodio Zagreb. Građani su se od djevojčice oprostili paljenjem svijeća njoj u čast.

mšm/Dnevnik.hr