/Vatrene čeka susret s Albanijom: Navijači spremaju novu impozantnu koreografiju s velikom zastavom!

Vatrene čeka susret s Albanijom: Navijači spremaju novu impozantnu koreografiju s velikom zastavom!

Hrvatska nogometna reprezentacija od 15 sati na Volkerparstadionu u Hamburgu igra utakmicu drugog kola Europskog prvenstva protiv Albanije. Podsjetimo, Hrvatska je na otvaranju izgubila od Španjolske 0:3, dok je Albanija poražena od Italije rezultatom 2:1. Vatreni u Njemačkoj imaju veliku podršku naših navijača. Tako su na utakmici Hrvatske i Španjolske razvili poprilično impozantnu koreografiju, a novu pripremaju i za utakmicu s Albanijom.

Nažalost, koreografiju iz Berlina su mogli vidjeti samo oni gledatelji koji su bili na stadionu jer ih Uefin režiser nije pustio u prijenos. Ilija Ćosić, glavni organizator navijačke koreografije otkrio je HRT-ovom novinaru Edinu Mahmuljinu kako je tekla priprema koreografije za Euro u Njemačkoj.

“U realizaciju ideje krenuli smo negdje krajem prošle godine i uspjeli smo ovo realizirati. Bilo je nekih poteškoća od strane UEFA-e, najviše su to certifikati, protupožarni. Sigurnost ljudi i navijača uvijek je na prvom mjestu”, rekao je Ćosić za HRT.

Foto: Screenshot/HRT

‘Gorit će nebo i zemlja’

Koreografija je bila velika 800 kvadratnih metara. “Ideja je došla tako što je jedan njemački list opisao hrvatsku reprezentaciju riječima da hrvatski reprezentativci kad obuku dres, prime duh ratnika iz Domovinskog rata”, kaže Ćosić.”, dodao je.

Ilija je za koreografiju iskoristio citat legendarnog zapovjednika iz Domovinskog rata, Andrije Matijaša Pauka, “Kad krenemo, gorit će nebo i zemlja”.

Najavio je i novu koreografiju koja će se moći vidjeti na utakmici s Albanijom koja će početi u 15 sati. Sretno Vatrenima!

mšm/hrt

Foto: Screenshot/HRT