/VELIK USPJEH – Pjesma “Tremors” Irene Žilić na playlistama od Velike Britanije do SAD-a

VELIK USPJEH – Pjesma “Tremors” Irene Žilić na playlistama od Velike Britanije do SAD-a

Kantautorica Irena Žilić ove je godine imala priliku pridružiti se britanskoj distribucijskoj kući AWAL, kćer-kompaniji Kobalta za odabrane nezavisne glazbenike i male diskografe. 

Njezina pjesma ‘Tremors’ koja je nedavno objavljena na digitalnim distributerima putem AWAL-a dobila je pažnju ponajviše od britanske blog-sfere te je prepoznata i poduprijeta playlistingom od strane britanskog projekta Mahogany (poznatog i po Mahogany Sessions), tamošnje radijske postaje Cambridge 105, američke postaje Kcheng bazirane u Los Angelesu i brojnih drugih. 

Novi singl nastao je u suradnji s britanskim producentom Kristoferom Harrisom (zaduženim za miks) te cijenjenim hrvatskim producentom Markom Mrakovčićem koji potpisuje produkciju samog singla. Uz “Tremors”, Irena je ove godine objavila dva druga singla, “EWO” i “Defeats”, kojima najavljuje novo EP izdanje “Small Hours”. Irenin novi EP svjetlo dana će ugledati početkom 2020. godine.

Podsjetimo se, Irena Žilić je prošle godine bila pozvana da se pridruži bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji gdje je predstavljala svoj drugi album “Haze”, a gostovala im je kao support i na ljetnom koncertu u Dubrovniku ove godine.

mšm

Foto: Iva Pezić