/‘VELIKI USPJEH’ Čak 8 medalja za Hrvatsku na brzoklizačkom natjecanju u Budimpešti

‘VELIKI USPJEH’ Čak 8 medalja za Hrvatsku na brzoklizačkom natjecanju u Budimpešti

“Pannonia Open 2021-22”, završno natjecanje ovogodišnje “ISU Danubia Challenge” serije natjecanja, održano je prošloga vikenda u Budimpešti. Otkazivanje velikog broja nadolazećih natjecanja diljem Europe, dovelo je u Budimpeštu čak 160 klizačica i klizača iz 26 klubova i 18 zemalja na jedan od posljednjih ogleda prije Svjetskih prvenstava (juniorskog i seniorskog).

Za hrvatsku je olimpijku Valentinu Aščić to bila i posljednja provjera prije odlaska na Zimske olimpijske igre u Peking. S 4 zlatne medalje u pojedinačnim disciplinama i ukupnom poretku, Valentina je potvrdila status naše najbolje klizačice. Srebro i dvije bronce Katarine Burić te srebro mješovite štafete zaokružuju bogat popis od 8 hrvatskih medalja.

Velik broj klizača i država sudionica u juniorskoj konkurenciji pretvorio je ovo natjecanje u mini europsko juniorsko prvenstvo. Našim juniorima Niki Koprivnjak, Janu Kovačiću i Martinu Prantlu, uz ogled s ponajboljim europskim klizačima, natjecanje je donijelo i priliku za nastup sa svojim starijim kolegama u ekipama ženske i muške štafete.

Objava rang liste nakon cijele serije natjecanja donijela je još lijepih vijesti za Hrvatsku: plasman troje predstavnika na Europa Cup Final natjecanju koje će se održati u veljači.

mšm

Foto: Klub za brzo klizanje Meteor