/Čestitamo Majčin dan: Evo kako djeca vide svoje majke!

Čestitamo Majčin dan: Evo kako djeca vide svoje majke!

„Majčino srce je bezdan u čijim ćeš dubinama uvijek jedno pronaći – spremnost na oprost.” (Honoré de Balzac). Majčin dan obilježava se druge nedjelje u svibnju u čast majkama i majčinstvu kako bi podsjetio koliko je važna uloga majke za obitelj, ali i cjelokupno društvo. Tako je ove godine obilježen u nedjelju, 12. svibnja.

Uspješno usklađivanje privatnog i poslovnog života, svakodnevno susrećući se s izazovima roditeljstva i usklađivanjem karijere u današnje vrijeme pravi je izazov za svaku ženu.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uputilo je čestitku majkama u kojoj navodi kako želi omogućiti svim ženama, odnosno majkama da sukladno svojim vrijednostima, idejama i stavovima budu u mogućnosti ostvariti svoje različite uloge u životu.

“Stoga ćemo nastaviti razvijati i unaprjeđivati potpore i usluge obiteljima s ciljem promicanja majčinstva i dobrobiti svih žena. Uvažavajući brojne izazove kojima su izložene žene i majke, donošenjem novih zakonskih rješenja, želimo ih dodatno osnažiti u obavljanju profesionalne i obiteljske uloge”, priopćili su iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te objavili crteže mališana koji su nacrtali svoje majke.

mšm

Foto: Crteži: Jan B., 5 godina, mama Kornelija i Frida S., 7 godina, mama Irena