/Poslodavci od njih zaziru, no mame su najbolje radnice

Poslodavci od njih zaziru, no mame su najbolje radnice

Poslodavci često zaziru od zapošljavanja mladih majki misleći da će biti lošije radnice. Vrijeme je da se sruši taj mit – majke su često puno bolje u poslovnom svijetu, i to iz više razloga. Majčinstvo nije prepreka za uspješnu karijeru, no ne jednom smo čule za slučajeve da žene strahuju hoće li ih čekati radno mjesto ako odu na porod ili na razgovoru za posao čule diskriminirajuće pitanje: “A, planirate li imati djecu?”.

Jer, kao, kad ih imamo, prečesto odlazimo zbog njih na bolovanje, premalo smo fokusirane na posao i slično. I, doista, tko god ima dijete zna da je svakodnevica s malim anđelom sve drugo samo ne jednostavna. Međutim, brojni prohtjevi i napori kojima je majka svaki dan izložena, pokazuju se dobrima na drugom mjestu, piše Miss7.

Premda ženi s djetetom poslovni život nije lak i prava je muka ponekad držati sve stvari pod kontrolom, nedavno provedeno istraživanje pokazalo je neke vrlo zanimljive rezultate. Premda su prijašnja istraživanja pokazala da se za vrijeme trudnoće ženski mozak skupi do sedam posto, žene s djetetom imaju pojačanu sposobnost promišljanja.

Mozak majke razvija strategije kako će se boriti sa stresom, kako će se pripremiti za različite situacije te kako u kratkom roku razumjeti sve što se događa oko nje. Zbog glasne, stresne i emotivne svakodnevice s djetetom, majke razvijaju bolju psihičku otpornost, brže i učinkovitije donose odluke te razmišljaju strateški te su prvenstveno orijentirane na rješenja. Žene s djetetom, otkriveno je u istraživanju, bolje se nose sa stresom. 

mšm/miss7

Foto: Pixabay