/Akcija ‘Uskrs na dar’ usrećila 40 obitelji: Ubili se od posla, ali su sretni i ponosni!

Akcija ‘Uskrs na dar’ usrećila 40 obitelji: Ubili se od posla, ali su sretni i ponosni!

Humanitarna udruga FB Humanitarci Zagreb i ovog je Uskrsa uspješno provela svoju tradicionalnu humanitarnu akciju ‘Uskrs na dar’. Čak 40 obitelji dobilo je prekrasne donacije za nadolazeće blagdane, a svoje oduševljenje odazvom na akciju Udruga je podijelila na društvenim mrežama te zahvalila svima koji su pomogli donacijama.

“Sa tri dana zakašnjenja; finito, gotovo, fertig! 40 obitelji je dobilo prekrasne donacije za Uskrs. Stvarno prekrasne i bogate. Nema donacije u vrijednosti ispod 700 kuna i to za samca, a prosječno za obitelji svakako oko tisuću kuna. Zadnjih tjedan dana smo se ubile od posla, ali toliko smo sada sretni i ponosni kako sve sa vama možemo!Hvala svima. Ogromno hvala! Vama koji ste nas jako bogato darivali i svima koji ste sudjelovali na bilo koji način. Što reći osim da smo svi mi zajedno The best”, oglasili su se iz Udruge na svom Facebook profilu

Podsjetimo, Uskrs na dar je akcija koja se održava već sedmu godinu za redom. U mjesec dana, od 8. do 20. travnja, namirnice se trebaju prikupiti, posložiti, popisati, ispisati papire, a sve to mora biti tjedan dana prije Uskrsa.

Ova hvalevrijedna akcija se ne provodi da “nahrane gladne” već da razvesele obitelji namirnicama koje si one u svojoj svakodnevnici nikako ne mogu priuštiti.

Ljudi su donirali šunku i druge suhomesnate proizvode, tvrde sireve, sirne i čokoladne namaze, grašak, kisele krastavce, majonezu, kečap, hren, senf, pince, konzervirano voće, pudinge, marmelade, kave, kakao, mak, orahe, lješnjake, šećer u prahu, grožđice, rum, trajno mlijeko, slatko vrhnje, prašak za šlag i drugo potrebno za kolače. Također i boje za jaja, naljepnice, puno keksa, čokolada i slatkiša te još mnogo toga.

Od prikupljenih donacija slagali su se paketi za svaku obitelj, namjenski, po broju ukućana i djece.

mšm/FB

Foto: FB Humanitarci Zagreb