/”Daj pare” gdje vrijedi – počinje crowdfunding šou za spašavanje Arteista

”Daj pare” gdje vrijedi – počinje crowdfunding šou za spašavanje Arteista

Arteist, portal za kulturu, umjetnost i društvo, koji na intenzivan, analitičan i kritičan način obrađuje aktualne i relevantne teme iz svih područja kulture i umjetnosti te onih tema koji se u određenoj mjeri tiču ljudskih prava, treba financijsku pomoć kako bi nastavio s radom. Stoga su pokrenuli crowdfunding kampanju DAJ PARE za ARTEIST. Kažu kako se sedam godina ne boje zagrebati ispod površine i unatoč stihijskom financiranju uspijevaju održati balans između kvalitete i kvantitete.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Crowdfunding Arteist? Rekli pa porekli poput Tereze Kesovije. Mantre o teškim godinama za neprofitne medije izlizane su poput starih cipela koje vas žuljaju. Kada je idealizam ogroman i lekcije su teške. U sedam godina postojanja portala probali smo sve – donacije, sponzorstva, natječaje i oglašavanja. Ta naoko zavodljiva hrpica nije dovoljna za profesionalnu razinu održavanja portala čiji autori troše dane i sate rada da biste vi dobili tekst. Sa 30 000 kuna sredstava godišnje, nije ni čudo da smo na nuli. Bez obzira na teške okolnosti, ljestvica kvalitete nikad nije spuštena. U Arteistu ne vjerujemo u PR, vjerujemo u beskompromisnu autorsku slobodu i stalno razvijanje njegova stila. Vraćamo znanje, iskrenost i poštenje u središte kad vam gotovo svi nude lijepo upakiranu laž.

Mi nismo prazna priča u što ćete se uvjeriti tijekom naše crowdfunding kampanje ”Daj pare” gdje slijedi šou za iznos koji trenutačno imamo na računu – okrugla nula. Sve pod motom Mani Gotovac:

”Baš zato što smo siromašni moramo biti maštoviti”. Stoga smo okupili moćnu gomilicu koja vjeruje u možda isto što i vi – najbolja zabava u ovom kaosu življenja krije se u pronalaženju smisla i davanjem sebe tamo gdje misliš da vrijedi. Izvlačimo najbolje iz najgoreg. Jeste li spremni za #dajpare?

PS. I medo čini razliku, ostavi nam ga tu“, stoji na portalu Arteist.

Njihov je CILJ, ističu, tvrdoglavo isporučivati najbolje novinarstvo u kulturi i idućih sedam godina.

“Zato trebamo vašu pomoć. Samo zajedno možemo od 5 kunića do 5000 eurića. Budite drugovi, podržite pravu stvar!”, poručuju s portala.

mšm/arteist

Foto: Rihanna