/Daliću i ekipi na Rujevici se pridružili posebni gosti: Ovo je susret kojeg će još dugo pamtiti

Daliću i ekipi na Rujevici se pridružili posebni gosti: Ovo je susret kojeg će još dugo pamtiti

Nova prijateljstva i jedan sportski susret, koji će mladi sportaši dugo pamtiti, dogodili su se na riječkom stadionu Rujevica. 

U posjet Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji stigla su djeca iz Domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Zaklada “Hrvatska za djecu” nagradila je ovim izletom najbolje momčadi s nedavno održanih Sportskih susreta mladih. Izbornik Zlatko Dalić, reprezentativci Joško GuardiolMateo KovačićIvan Perišić, Lovro MajerAndrej Kramarić, Domagoj VidaBorna Sosa i svi ostali rado su se fotografirali s djecom.

Također, potpisivali su majice, koji su mladi sportaši dobili na poklon od Hrvatskog nogometnog saveza te razmjenjivali iskustva sa sportskih terena. Bilo je tu pitanja i o sportskim tajnama i vještinama pobjedničke Hrvatske nogometne reprezentacije. U ponedjeljak navečer će pak ovi sretni mališani bodriti Vatrene na prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Makedonije.

Foto: Drago Sopta/HNS

Razgledavanje Kantride

Prije same utakmice Riječki sportski savez je organizirao razgled sportskog centra Kantrida, nove atletske dvorane kao i razgled Grada Rijeke u pratnji vodiča. U Rijeci su pobjedničke momčadi sa Sportskih susreta mladih održanih u Lipiku; pobjednice u odbojci iz Dubrovnika, mladi nogometaši iz Splita te djeca iz Doma u Lipiku.

Danijel Zagorac napravio predivan potez nakon utakmice na Maksimiru: Ovo je vrijedno divljenja

Sportski susreti mladih održavali su se od 2007. do 2012. godine kao prvenstva Hrvatske za dječje domove nastavljeni su ove godine. Prve igre održane su u Selcu, a zadnje do ove godine 2012. godine u Slavonskom Brodu.

mšm

Foto: Drago Sopta/HNS