/Djeca s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama poklanjaju deke zagrebačkim beskućnicima

Djeca s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama poklanjaju deke zagrebačkim beskućnicima

Djeca s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama okupljene u humanitarnoj kampanji “Upletimo se”, u posljednjih su mjesec dana nekoliko puta pokazali kako žele i mogu pomagati drugim potrebitim skupinama te da imaju snagu oko sebe stvoriti zajednicu ljudi čija ljubav prema dobrim djelima nadilazi granice Lijepe Naše, piše IKA.

Članovi Udruge i Centra Ozana te Štrikeraj cafea, inspirirali su građane da svoje vrijeme provedu pletući i kukičajući vunene kvadrate kako bi od njih nastalo pregršt toplih deka za zagrebačke beskućnike.

U sklopu kampanje na Europskom trgu predstavljen je i simbol akcije-grandiozno vuneno božićno drvce ljubavi i zajedništva, visoko gotovo četiri metra, izrađeno upravo od dijela vunenih kvadrata pristiglih iz raznih dijelova Europe.

“Kampanja Upletimo se nastala je iz naše neprekidne želje, i želje korisnika našeg Centra, osoba s intelektualnim teškoćama i djece s teškoćama u razvoju, da barem jednom godišnje pomažu nekome drugome. Ove godine prepoznali smo potrebe zagrebačkih beskućnika i, želeći im zimu učiniti barem malo toplijom, krenuli raditi ono što najbolje znamo, plesti i kukičati vunene kvadrate koji će kasnije biti spojeni u tople deke. Dio tih kvadrata htjeli smo predstaviti javnosti kao simbol kampanje pa je tako nastalo i naše veliko božićno drvce ljubavi i zajedništva”, naglasila je Sandra Kerovec, voditeljica projekta Štrikeraj cafe.