/Dragovoljcu Domovinskog rata kuća stradala u potresu; pomoć stigla i iz Slovenije, a sada je dobio grijač vode

Dragovoljcu Domovinskog rata kuća stradala u potresu; pomoć stigla i iz Slovenije, a sada je dobio grijač vode

 U četvrtak na blagdan Tijelova branitelji  u okviru Zajednice Udruga branitelja Krapinsko-zagorske županije posjetili su invalida i branitelja Mirana Kobalea i tom prigodom uručili su mu grijač vode koji mu je neophodan za koliko, toliko normalniji život.

Miran je dragovoljac Domovinskog rata rođen u Sloveniji, u vihorima rata ostao invalid, nakon rata nastavio je život u  Knezovljanima kod Hrvatske Kostajnice. Kuća u kojoj je živio je teško stradala u nedavnom potresu i Mirna je odlučio živjeti u Zagorju, u ćemo su mu pomogli kolege iz Slovenija donacijom metalne stambene jedinice i općina Hm na Sutli ustupanjem uređenog zemljišta s priključkom vode i struje.

Inicijativu za preseljenje Miran iz Knezovljana u Hum na Sutli pokrenula je Zajednica udruga branitelja Krapinsko-zagorske županije, a veliku zaslugu u tome da je stambena jedinca dar Zveze veteranov rata Slovenije, ima Časnički zbog Hrvatsko Zagorje.

“Miran Kobale je jedna vrlo skromna, tiha i povučena osoba, susjed  kakvog bi vjerojatno svatko poželio. U ratu je bio izuzetno srčan i hrabar, nama mlađima na neki način i uzor. Uz njega smo se osjećali hrabrije i sigurnije. Njegova hrabrost i srčanost dala je danak u tome da je stajući na nagaznu minu ostao bez potkoljenice”, izjavio je Mladen Ptičar, Miranov suborac u istočnoj Slavoniji, inače predsjednik Zajednice udruga branitelja Krapinsko-zagorske županije.

Sljedeći korak u sklopu zbrinjavanja Mirana je nabavka još jedne modularne stambene jedince kako bi se Miranu omogućio normalniji životni prostor, poručili su iz braniteljske udruge.

bkk

Foto: Zajednica udruga branitelja Krapinsko-zagorske županije