/FOTO: KOJE UZBUĐENJE! ‘Dovršena prva kuća uništena u potresu; obitelj Boltužić dobila novi dom’

FOTO: KOJE UZBUĐENJE! ‘Dovršena prva kuća uništena u potresu; obitelj Boltužić dobila novi dom’

U novi dom uselila se obitelj Boltužić iz Jabukovca kod Petrinje nakon što je njihova kuća teško stradala u potresu 29. prosinca prošle godine. Za mnoge tamošnje stanovnike bila je to najtužnija Nova godina do tada.

U četvrtak je održana prva primopredaja prve kuće na području Banovine. Kuća je napravljena donacijominicijative “Makarske rivijere i njihovih prijatelja”, a u nju će useliti šesteročlana obitelj Boltužić iz sela Jabukovac, deset kilometara od Petrinje.

“Obećanje smo ispunili ♥️ Hvala svima koji su podrzali nasu onicijativu i zbog kojih obitelj Boltužić ima siguran dom. Ponosni i presretni!”, napisali su na Instagramu iz Inicijative.

Sretne vijesti stižu s Banovine, dovršena je prva kuća potpuno uništena u potresu, točnije, izgrađena je nova kuća za obitelj Boltužić iz Jabukovca kraj Petrinje, kojima je potres uništio dom.Kuća je u potpunosti izgrađena i opremljena od donacija 300-tinjak građana i 70ak firmi, a inicirana je od strane poduzetnika s Makarske Rivijere, predvođenih gosp. Mijom Pašalićem, Joškom Šarićem Škarom i Jovicom Šeganom.

Ponosni smo na uspjeh i srce ljudi koji stoje iza inicijative Makarska Rivijera i prijatelji za Petrinju, koji su čak i državnom vrhu pokazali da se dobrom voljom i srcem može sve napraviti u vrlo kratkom roku te svojim radom i zalaganjem posramili predstavnike vlasti, bar one prisutne na današnjoj primopredaji ključeva. Gore spomenuti predstavnici i mnogi njihovi prijatelji su od samih početaka i velika podrška udruzi Mike. Svojim donacijama su pomogli mnoge naše ostvarene projekte. Mi smo ponosni na njih i od srca im čestitamo na ovom uspješno završenom projektu i veselimo se budućim!”, poručili su na Facebooku iz makarske Udruge Mike.

Barbara Kraš Kedmenec

Foto: Instagram