/Kupnjom jedne cigle možete spasiti život! Podržimo humanitarnu akciju ‘Oš kupit ciglu?’

Kupnjom jedne cigle možete spasiti život! Podržimo humanitarnu akciju ‘Oš kupit ciglu?’

Tko se sjeća vremena kad si dobio batine jer nisi kupio ciglu? Ponovno se vratilo vrijeme kad kupnjom jedne cigle možete spasiti život. Ovoga puta ne spašavaš svoj život od zagrebačkih štemera već kupuješ ciglu bolesnoj djeci za izgradnju ambulante koja se nalazi u Beninu.

Saša Ćetković je zagrebački fotograf koji je proveo pet tjedana s misionarkama iz reda Marijinih sestara čudotvorne medaljice, obilazeći sela, ambulante i sirotišta po cijelom Beninu.

“Od kada sam se vratio nisam mogao zaboraviti bolesnu djecu, najčešće od malarije, bez lijekova, ambulanta i adekvatne skrbi koja su prepuštena sama sebi. Na taj način nijedno dijete s malarijom ne može preživjeti. Zbog toga se gradi Centar za zdravlje djece u selu Banigbe-Gare gdje je zahvaljujući donacijama prvi objekt pri završetku. Pred nama je sada izgradnja drugog objekta poliklinike. To je i razlog pokretanja kampanje ‘Oš kupit ciglu’,” u priopćenju je naveo Ćetković.

Svi možemo pomoći

Tko se želi priključiti i tako u dalekoj Africi imati svoju ciglicu koja spašava živote, može to učiniti uplatom donacije na ovaj račun:

Udruga za pomoć djeci Benina „Anđeosko srce“, Rim 44, 10000 Zagreb,

Banka: OTP banka IBAN: HR0224070001100471904

SWIFT: OTPVHR2X Svrha uplate: Izgradnja dječje poliklinike

Model 00 ili 99 poziv na broj: datum uplate

mšm

Foto: Saša Ćetković