/LIJEPA GESTA – Plesna skupina ‘Universe Dance Crew’ trenirat će djecu sa sindromom Down

LIJEPA GESTA – Plesna skupina ‘Universe Dance Crew’ trenirat će djecu sa sindromom Down

Udruga za sindrom Down-Zagreb se na društvenim mrežama pohvalila novom suradnjom, i to s plesnom skupinom ‘Universe Dance Crew’ koja se proslavila odličnim nastupom u prvoj polufinalnoj emisiji ‘Supertalenta’.

Ovi su plesači pokazali veliko srce i javili se udruzi sa željom da besplatno treniraju djecu sa sindromom Down koju će pripremati i za nastupe. Upitali smo Nataliju Belošević, predsjednicu udruge, kako je došlo do suradnje i što očekuje od ove lijepe priče.

“Dečki iz ‘Universe Dance Crew’ su nam se sami javili za suradnju. Jako su dragi i lijepo od njih što su nas kontaktirali. Sve je još u počecima, a djecu će trenirati njihov glavni trener Matej Meić. U ponedjeljak je bilo upoznavanje i prvi sat plesa na obostrano zadovoljstvo. Treninzi će biti jednom tjedno, i to svaki ponedjeljak u dvorani naše udruge. Zasad su klinci oduševljeni i prijavilo ih se dvanaest. No vjerujemo da će se grupa vrlo brzo širiti. Nadamo se da će to biti jedna uspješna i lijepa suradnja”, rekla nam je Natalija Belošević.

Dodala je kako se Udruga za sindrom Down- Zagreb trenutno priprema za 21. ožujka kada se obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom. Naglasila je kako će to biti veliki dan za njihovu udrugu i štićenike, a uskoro će se znati i detalji proslave koja će se održati na nekoliko lokacija u Zagrebu.

Tko zna, možda maleni plesači do tada uvježbaju koreografiju s novim trenerom i na svoj dan pokažu svoje plesno umijeće.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: FB (Udruga za sindrom Down-Zagreb)