/Mladi iz ‘Doma molitve Zagreb’ trebaju pomoć: Puno je posla i troškova pred nama, ali Bog je vjeran!

Mladi iz ‘Doma molitve Zagreb’ trebaju pomoć: Puno je posla i troškova pred nama, ali Bog je vjeran!

‘Dom molitve Zagreb’ u kojem će se jednom moliti neprestano (24/7) – kao i drugdje u svijetu – mogao bi svoje djelovanje na novoj lokaciji započeti već s prvim danima mjeseca kolovoza, potvrdili su za Hrvatsku katoličku mrežu nositelji ovog jedinstvenog projekta. Udruzi Eho projekt potrebna je i vrlo konkretna pomoć u radovima i uređenju.

Jedna od mladih Dorja Šlogar rekla je za HKM da upravo preseljavaju sa stare lokacije na novu – obje su u središtu glavnoga grada. Iz Šenoine 20 kod Glavnog kolodvora, gdje su bili dosta skučeni, u Gundulićevu 12 u prostorije Ženske opće gimnazije. Vrata su im otvorile Sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog. Tamo će imati tri prostorije: molitvenu dvoranu, učionicu i sobu za druženje i razgovor.

Mladi iz Doma molitve Zagreb već više od godinu dana su u svome privremenom domu molili za Hrvatsku, državne i crkvene vlasti, obitelji i nakane koje im pristižu. Slično već postoji dosta dugo u Slavonskome Brodu gdje polako kreću sa sve dužim i dužim vremenenskim periodom kroz dan u molitvi, zatim u Osijeku, a sada i u glavnome gradu. Primjere za to ne nedostaje u svijetu.

No novi prostor treba preurediti i potrebna im je pomoć, priznaju uz objašnjenje:

“Mi smo zajednica mladih katolika čiji je cilj da molitva i slavljenje na jednome mjestu nikada ne prestane. Osim molitve, u Udruzi Eho projekt, koja je nositelj ove ideje, organiziraju i razne edukacije za mlade, a u ovih godinu – ponosni su – molilo se više od 1300 sati na donedavnoj lokaciji. U malenoj molitvenoj sobi provodili smo sate zagovarajući pred Gospodinom.”

U molitvenoj će dvorani – planiraju – uvijek biti molitvena atmosfera i jednom kada bude Božja volja tamo će biti neprestana molitva 24 sata, 7 dana, a do tada će se iz tima Doma molitve izmjenjivati u terminima. Ali i svi drugi su pozvani na molitvu/slavljenje/čitanje Biblije jer tamo će uvijek biti dostupno Sveto Pismo, krunica, duhovno štivo i instrumenti. Ako se netko želi više uključiti, možda i donacijom neka im se javi jer potrebna im je vrlo konkretna pomoć u radovima i uređenju.

Trošne zidove treba obnoviti, postaviti tapison i klima uređaj te nabaviti opremu za učionicu.

„Zato trebamo vas! Ako ste u mogućnosti pomoći nam financijski, u bilo kojem iznosu, ili znate nekoga tko bi to mogao i rado učinio, bili bismo vam jako zahvalni. I mi i svi koji će dolaziti u Dom molitve! „Bog ljubi vesela darivatelja!“ (2 Kor 9,7)”, pozivaju iz Doma molitve Zagreb.

I vrlo su konkretni: Procjenjuju da za rad na 85 četvornih metara zidova treba po jednom kvadratu oko 120 kuna. Za 70 kvadrata tapisona po jednom metru treba im 110 kuna, zatim za 35 komada konferencijskih stolica po svakoj su pronašli ponudu od 150 kuna i za potrebe učionice kupili bi lapotop ili kompjutor.

„Ako želite biti dio ove naše prekrasne priče, dio ove slagalice, javite nam se na info@ehoprojekt.com ili putem društvenih mreža. Možete i izvršiti direktnu donaciju na IBAN udruge Eho: HR5224020061100796899 s opisom plaćanja: Donacija za Dom molitve

Sve dodatne informacije o djelovanju udruge Eho i Domu molitve Zagreb možete pronaći OVDJE.

“Ehovci u radnoj akciji!

Bogu hvala, radovi napreduju!

Hvala i svima vama koji nas podržavate molitvom i donacijama!

Još je puno posla i troškova pred nama, ali Bog je vjeran!”, stoji u objavi Echo projekta na Facebooku.

mšm/Hrvatska katolička mreža

Foto: : Facebook Eho projekta