/Nova lokacija Happycentra u Hrvatskom saboru; Jandroković donirao igru ‘Čovječe, ne ljuti se’

Nova lokacija Happycentra u Hrvatskom saboru; Jandroković donirao igru ‘Čovječe, ne ljuti se’

Na inicijativu Saveza izviđača Hrvatske u Hrvatskom saboru u petak je otvorena nova lokacija Happycentra, čime se parlament priključio nacionalnoj kampanji “Igračke nove za mirnije snove”. Riječ je o inicijativi za prikupljanje igračaka za djecu potresom pogođenih područja na Banovini.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kazao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što Sabor sudjeluje u akciji kojom se prikupljaju igračke za djecu s područja stradalih u potresu.

“Sa Savezom izviđača Hrvatske dobro i intenzivno surađujem, pri dolasku Betlehemskog svjetla u Sabor, a podržao sam i njihovu inicijativu pošumljavanja Boranka, a ovo je još jedna hvale vrijedna inicijativa Saveza izviđača da se djeci doniraju igračke”, kazao je Jandroković na predstavljanju kampanje kojoj je pridonio poklanjanjem društvene igre “Čovječe, ne ljuti se”.

“Nadam se da će djeca koja nisu imala sreću da u miru provedu djetinjstvo kroz te društvene igre malo popraviti svoje raspoloženje i život”, poručio je predsjednik Sabora, dodavši da se igračke prikupljaju na još 35 punktova.

Igračke djeci stradaloj u potresu su donirali i drugi zastupnici u Saboru.

Predsjednica Saveza izviđača Hrvatske Lidija Pozaić zahvalila je Jandrokoviću i svim saborskim zastupnicima koji su podržali inicijativu “Happycentar”.

“Savez izviđača Hrvatske od prvih dana od prvih dana nakon potresa u Petrinji i okolici pomaže s Civilnom zaštitom, ali sada smo prešli na strateški, dugoročniji cilj. Prvi dio je prikupljanja novih igračaka za djecu pogođenu potresom, a ideja nam je da napravimo fizički Happycentar gdje ćemo stvoriti igroteku i miran kutak za djecu Petrinje i Gline kako bi malo zaboravili na sve što se dogodilo”, najavila je.

bkk

Foto: Screenshot/Facebook