/‘NOVI HUMANITARNI IZAZOV’ Pridruži se poznatim hrvatskim sportašima i daruj kilometre za Marijine obroke!

‘NOVI HUMANITARNI IZAZOV’ Pridruži se poznatim hrvatskim sportašima i daruj kilometre za Marijine obroke!

Volite li izazove i pomicanje vlastitih granica? Želite li nekome promijeniti život? Pridružite se poznatim hrvatskim sportašima i do kraja svibnja darujte kilometre za Marijine obroke.

Humanitarna je to organizacija koja u Hrvatskoj djeluje više od deset godina, a u školama diljem svijeta hrani preko 1,8 milijuna gladne djece. Njihovim načinom rada – zahvaljujući volonterima i lokalnom uzgoju žitarica prosječno je dovoljno samo 132 kune da se jedno dijete prehrani tijekom cijele školske godine.

Proteklih šest godina tradicionalno su u svibnju širom Lijepe Naše organizirali humanitarne utrke, a zbog aktualne epidemiološke situacije ove godine predstavljen je izazov “Daruj kilometre za Marijine obroke”.

Virtualni je to izazov u kojem pozivaju sve ljude otvorenog srca da odrede broj kilometara koje će do kraja mjeseca istrčati, prehodati u laganoj šetnji ili planinarenju, proći na biciklu ili rolama, odveslati, isplivati i pokloniti Marijinim obrocima, uplativši preporučenu donaciju od pet kuna po kilometru.

Prijave su otvorene od 10. svibnja, a za izazov treba ispuniti do 31. svibnja. Izazov se može odraditi u nekoliko etapa, ako je primjerice želja otrčati 10 kilometara, trčati se može pet dana po dva kilometra.

Svaki prijavljeni “natjecatelj” koji prihvati izazov te uplati i najmanju donaciju dobiva startni broj i sudjeluje u nagradnoj igri.

Gdje god se nalazili, svojim prijeđenim kilometrima možete doprinijeti osiguravanju obroka za djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta. Pridružite se nogometašima Dinama, košarkašima Cibone, bivšem Vatrenom Danijelu Subašiću, mnogim sportašima juniorima i jurite zajedno prema najhumanijem cilju. 

Više o Marijinim obrocima saznajte na: https://www.marysmeals.hr/ i Facebook stranici.

bl

Foto: Marijini obroci